16.1 C
Oslo
18/09/20
Hangar.no
Foto: Facebook/Danish Air Transport

DAT får eget «retro-fly»

30 års-jubilanten Danish Air Transport annonserte nylig på sosiale medier at de er i ferd med å male om sin MD-82 i retro-farger. DAT melder at den drøyt 27 år gamle maskinen står ferdigmalt og skal tilbake i drift den 3. mai.

OY-RUT har til nå båret fargene fra tidligere eier, det italienske flyselskapet Meridiana. Nå skal DAT gjøre som flere andre flyselskaper i verden har gjort, nemlig å male om flyet i et såkalt «retro-livery». Flyet tok av fra Billund i Danmark i retning Bournemouth (BOH) i Sør-England den 24. april for å bli malt om i «nye» farger.

OY-RUT slik det ser ut i dag. Foto: Wikipedia

OY-RUT er i dag malt i en kombinasjon av blått, gult og rødt. I England skal flyets hale, i følge skissen, males helt rød og prydes med selskapets logo i hvitt. Nederste del av flykroppen skal være lys grå, og to røde striper skal munne ut fra en rød nese og strekke seg langs bakover hele flyet. Den fargerike DAT-logoen skal også males på motorene.

Du kan være med på første flytur med nye farger

På sosiale medier skriver DAT at de skal publisere bilder av fremgangen i maleverkstedet jevnlig. Dersom interessen er stor nok, og DAT mottar flere enn 30 bestillinger, blir det åpnet for at passasjerer kan bli med på flyturen tilbake fra Bournemouth til Billund den 3. mai. Prisen er 1125 danske kroner, eller 150 euro. Er du interessert? Send e-post til marketing@dat.dk.

Andre nyheter

Norwegian åpner nytt kontor i Riga

Hans Olav Nyborg

Flere hundre SAS-piloter mister jobben

Hans Olav Nyborg

Nytt fly på plass hos Widerøe

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer