-1.4 C
Oslo
24/01/21
Hangar.no
Foto: Foto: Øystein Skutle/Stord Lufthavn

DAT stanser Stord-flyvningene i protest mot manglende norsk støtte

Før jul ble det klart at den norske staten og Samferdselsdepartementet ikke vil innlemme flyruten mellom Stord og Oslo i flykjøpsavtalen.

Nå svarer det danske flyselskapet DAT på avslaget, med å kutte ut ruten. Flyselskapet har i 11 år fløyet ruten for egen regning, men nå blir ruten lagt på is inntil videre.

-Vi har hatt et utmerket samarbeid med Stord lufthavn, og vi har kjempet sammen for å holde ruten i live de siste månedene, sier direktør for DAT Jesper Rungholm.

Både ledelsen ved flyplassen på Stord og flyselskapet hadde håpet på et annet svar fra myndighetene.

-Ledelsen på flyplassen har virkelig kjempet for å få offentlig støtte for å opprettholde flyvningene men uten suksess og nå må vi stoppe, legger Rungholm til i en pressemelding.

Det danske selskapet avslutter ruten den 22. januar i år.

-Jeg forstår ikke hvordan en kan gi subsidier til Florø, men ikke Stord. Den eneste åpenbare forklaringen er at staten har valgt å bare støtte norske selskaper og ikke tar hensyn til likebehandling, avslutter direktøren for DAT.

Som følger av at ruten legges ned må Stord lufthavn nå sende ut permitteringsvarsel til sine ansatte med virkning fra 1. februar i år.

-Administrasjonen skal jobbe videre for at Oslo-ruten får økonomisk støtte under koronakrisen, og at den blir innlemmet i det statlige flykjøpet av ruter, får vi det til håper vi å se ruten starte opp igjen , skriver Jan Morten Myklebust som er Lufthavnsjef på Stord i en pressemelding.

Andre nyheter

Danmark innfører forbud mot flyvninger fra Dubai i fem døgn

Redaksjonen

Luxair starter opp rute til Oslo

Sebastian Ellefsen Burmo

SAS ber om samme type støtte fra Norge som Norwegian skal få

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer