FOTO: Hans O. Nyborg

Et Boeing 777 fra det amerikanske flyselskapet Delta Air Lines, måtte droppe drivstoff før en kontrollert nødlanding ble nødvendig på flyplassen ved Los Angles onsdag.

Flyet som ble benyttet på rute 89 skule flys fra Los Angles til Shanghai, da pilotene like etter avgang oppdaget en teknisk feil med den ene av flyets to motorer.

Det ble bestemt at flyet skulle droppe drivstoff, for å få kunne lande trygt igjen så kort tid etter avgang. Rundt 60 personer skal ha blitt truffet av drivstoff som regnet ned over flere skoler og traff skolebarn og andre som befant seg i området.

Amerikanske luftfartsmyndigheter FAA skal nå undersøke hvorfor drivstoffet ble dumpet over befolket område, noe som ikke skal skje.

-Det er spesielle drivstoffdumpingsprosedyrer for fly som flyr inn og ut av en hvilken som helst større amerikansk flyplass, skriver FAA i en kort pressemelding. Disse prosedyrene krever at det skal dumpes drivstoff over utpekte områder som ikke er befolket, vanligvis i større høyder, slik at drivstoffet fordamper og spres før det når bakken heter det videre.

Brann- og redningsmannskaper ankom skolene og fikk dekontaminert de som var truffet av drivstoff med såpe og vann, men ingen måtte føres til sykehus, melder CNN.

ANNONSE
Forrige artikkelAmerican Airlines utsetter bruken av 737 MAX til juni måned
Neste artikkelNorwegian med politi-avtale de neste to årene