Hangar.no
Airbus A350-900 - Foto: Hans O. Nyborg

Delta Air Lines overtar Latam bestilling av A350 og utsetter leveransene fra Airbus

Det amerikanske flyselskapet Delta Air Lines har inngått en avtale med flyselskapet LATAM Airlines om å overta en bestilling av Airbus A350-fly hos Airbus.

De to selskapene har knyttet tettere bånd, og har i en avtale blitt enig om at amerikanerne kjøper 20 prosent av LATAM. I tillegg skal Delta overta en bestilling på 10 Airbus A350 som LATAM ikke ønsker å få levert.

Nå har Delta Air Lines overtatt avtalen og skal få levert de ti A350, men samtidig har selskapet bedt Airbus om på leveransen. Flere av flyene er allerede i produksjon hos Airbus, for LATAM, men må nå både gjøres om for å tilpasses til Delta, og parkeres i påvente av en leveranse som da blir utsatt på grunn av koronakrisen.

Delta er i samtaler med Airbus om å både endre og utsette flere andre flytyper som er i bestilling til selskapet.

Airbus A350-flyene fra LATAM blir utsatt i første omgang til 2025.

Andre nyheter

Tyskland bestiller 38 nye Eurofightere

Hans Olav Nyborg

EASA: MAX-godkjennelse kommer i januar

Hans Olav Nyborg

Får levert to nye A380 før jul

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer