Det amerikanske flyselskapet Delta Air Lines har inngått en avtale med den europeiske flyprodusenten Airbus om å strippe ned interiøret helt og oppgradere ni Airbus A350 som ankommer selskapet fra LATAM Airlines.

Airbus skal strippe ned flyene fra nesepartiet til halepartiet, og installere nye toaletter, nye seter, nye galleys og nye bagasjehyller, samt en rekke andre tekniske oppgraderinger.

LATAM Airlines i Brasil hentet sin første Airbus A350-900 hos Airbus i 2016, det året ankom tre fly, mens to fly ankom i 2017, frem til 2021 hentet selskapet 13 Airbus A350-900 før bobla sprakk. Selskapet kom i store økonomiske problemer og styret bestemte seg for å kvitte seg med flytypen helt.

Flyselskapet har gjennomgått Chapter 11 og nå er er samtlige fly levert tilbake til leasingselskapene og Airbus.

Under denne prosessen ble det kjent at Delta Air Lines gikk inn for å kjøpe 20 prosent av LATAM Airlines-gruppen, og med det var veien kort for det amerikanske flyselskapet å kunne hoppe på avtalene for å leie ni av Airbus A350-flyene selskapet skulle kvitte seg med.

Delta opererer fra før 28 Airbus A350-fly og har seks fly i bestilling fra Airbus, nå skal disse ni som kommer fra det Latin-Amerikanske flyselskapet også inn i flåten så fort oppgraderingen er fullført.

-Dette partnerskapet med Airbus Services vil sikre at A350-kabinene er harmonisert med resten av vår internasjonale flåte, Airbus A350 er en kritisk del av Deltas nettverk, og denne ettermonteringen lar oss fortsette å levere den førsteklasses opplevelsen som kundene våre verdsetter, sier Kristen Bojko, direktør for flyflåten i Delta.

ANNONSE
Forrige artikkelHedrer den britiske dronningen med nytt Airbus-fly
Neste artikkelRussiske myndigheter godkjenner kannibalisering