Hangar.no
Ulykker og hendelser

Delta-piloter ga flygeleder beskjed at alt var under kontroll

Foto: Twitter

Pilotene ombord i Boeing 777-flyet fra det amerikanske flyselskapet Delta Air Lines, som dumpet drivstoff over befolket område ved Los Angeles onsdag, hadde gitt beskjed til flygeleder at alt var under kontroll.

Nå spør ekspertene seg om hvorfor pilotene valgte å droppe drivstoff over et område de ikke hadde lov til å gjøre dette, og hvorfor de ikke stanset dette etter at de hadde alt under kontroll.

I går ble det kjent at pilotene opplevde en teknisk feil med en av flyets to motorer. De skal da ha valgt å dumpe drivstoff før de landet igjen på flyplassen ved Los Angeles.

Rundt 60 barn og voksne fra fem forskjellige skoler måtte ha hjelp av brann- og helsepersonell etter å ha blitt truffet av drivstoff som haglet ned over dem. I dag kommer det frem at pilotene før dette hadde kommunikasjon med en flygeleder, som spurte om situasjonen var under kontroll? Noe pilotene svarte bekreftende på.

-Vi har alt under kontroll nå, svarte pilotene
-Betyr det at du ikke trenger å sirkle lengre eller å dumpe drivstoff eller lignende? spurte flygeleder
-Det stemmer , svarte pilotene

Etter dette skal flyet ha fortsatt å dumpe drivstoff på vei tilbake til flyplassen og godt opp mot selve landingen melder FOX news.

Amerikanske FAA sier i en uttalelese til pressen at de nå undersøker hvorfor pilotene fortsatte å dumpe drivstoff i et område de ikke skulle gjøre dette, og hvorfor de ikke bekreftet til flygeleder at de faktisk dumpet drivstoff.

Pilotene skal ha opplevd et problem med compressor stall i den ene motoren og kan ha valgt å holde en lav høyde på flyet mens dette problemet ble evaluert. Pilotene skal ha vært redd for at de sto ovenfor et motorhavari og de konsekvensene dette kunne medføre med fare for splinter i flyskroget.

Andre nyheter

FAA fant 30 centimeter sprekk i Boeing 737 hos Southwest Airlines

Hans Olav Nyborg

Boeing 767 med landingsskader i Irland skal repareres av Boeing

Hans Olav Nyborg

Første rapport etter Pegasus-ulykken peker på lynnedslag i flyet

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer