Delta-piloter ga flygeleder beskjed at alt var under kontroll

Foto: Twitter

Pilotene ombord i Boeing 777-flyet fra det amerikanske flyselskapet Delta Air Lines, som dumpet drivstoff over befolket område ved Los Angeles onsdag, hadde gitt beskjed til flygeleder at alt var under kontroll.

Nå spør ekspertene seg om hvorfor pilotene valgte å droppe drivstoff over et område de ikke hadde lov til å gjøre dette, og hvorfor de ikke stanset dette etter at de hadde alt under kontroll.

I går ble det kjent at pilotene opplevde en teknisk feil med en av flyets to motorer. De skal da ha valgt å dumpe drivstoff før de landet igjen på flyplassen ved Los Angeles.

Rundt 60 barn og voksne fra fem forskjellige skoler måtte ha hjelp av brann- og helsepersonell etter å ha blitt truffet av drivstoff som haglet ned over dem. I dag kommer det frem at pilotene før dette hadde kommunikasjon med en flygeleder, som spurte om situasjonen var under kontroll? Noe pilotene svarte bekreftende på.

-Vi har alt under kontroll nå, svarte pilotene
-Betyr det at du ikke trenger å sirkle lengre eller å dumpe drivstoff eller lignende? spurte flygeleder
-Det stemmer , svarte pilotene

Etter dette skal flyet ha fortsatt å dumpe drivstoff på vei tilbake til flyplassen og godt opp mot selve landingen melder FOX news.

Amerikanske FAA sier i en uttalelese til pressen at de nå undersøker hvorfor pilotene fortsatte å dumpe drivstoff i et område de ikke skulle gjøre dette, og hvorfor de ikke bekreftet til flygeleder at de faktisk dumpet drivstoff.

Pilotene skal ha opplevd et problem med compressor stall i den ene motoren og kan ha valgt å holde en lav høyde på flyet mens dette problemet ble evaluert. Pilotene skal ha vært redd for at de sto ovenfor et motorhavari og de konsekvensene dette kunne medføre med fare for splinter i flyskroget.

ANNONSE
Forrige artikkelSAS og Apollo fornyer avtale
Neste artikkelPresenterte første Airbus A220