Innen en måned vil deltavarianten av koronaviruset være den som er mest dominerende i Spania. Det kan medføre at landet må stenge ned store områder på nytt.

Myndighetene i Spania følger med nøye på utviklingen av spredningen av viruset som er mer smittsomt enn den britiske varianten. I Catalonia-området står nå deltavarianten for 20 prosent av nye smittetilfeller melder avisen El Pais.

Basert på hvordan viruset har spredt seg i området tror spanske myndigheter den vil være dominerende i Spania i løpet av de neste tre til fire ukene.

I følge direktør for CCAES i Spania kan deltavarianten få store konsekvenser for Spania, men han ønsker ikke å alarmere folk på forhånd før det skjer.

Hans Olav Nyborg har stått bak Hangar.no siden år 2000. Nettsiden har tatt for seg nyhetsbildet fra luftfart i både Norden og i det internasjonale markedet. Gjennom de siste 18 årene har fokus for bloggsiden ligget på hendelser og ulykker innen luftfarten. Nyborg har jobbet som journalist og fotograf innen TV, radio og avis siden 1988. E-post: hansolav@hangar.no