Derfor søker Flyr om flytillatelse i USA

Foto: Flyr

Flyrs oppdaterte strategi innebærer å utnytte kommersielle muligheter utenfor hjemmemarkedet i lavsesongen.På grunn av et økende antall forespørsler fra nordamerikanske selskaper om charter- og wetlease-flyninger, har Flyr søkt det amerikanske transportdepartementet om tillatelse til å operere flygninger inn og ut av USA.

– Mangelen på fly og mannskap i det nordamerikanske markedet gjør at det er et økende behov for selskap som kan gjennomføre charter- og wetlease-flygninger. Flyr kan levere et attraktivt produkt bestående av nye, drivstoffeffektive fly og profesjonell besetning til det amerikanske markedet. Vi har fått mange henvendelser de siste månedene, og derfor har vi søkt om amerikansk flytillatelse, slik at vi kan tilby charter- og wetlease-flygninger fra november 2023, sier administrerende direktør Brede Huser i Flyr.

For å bygge et økonomisk bærekraftig flyselskap diversifiserer Flyr ruteporteføljen og tilpasser virksomheten til den sesongmessige etterspørselen og reduserer dermed risiko. Derfor vil flyselskapet i vintersesongen, når etterspørselen i Europa er lavere, benytte flere av sine fly og mannskap i andre markeder som eksempelvis Nord-Amerika.

– Flyr er et moderne, lite og fleksibelt flyselskap, som har evnen til å tilpasse seg raskt til markedsendringer og etterspørsel. Mulighetene vi nå ser i Nord-Amerika sikrer inntekter i lavsesongen i Europa, samtidig som det gir flere av våre fantastiske piloter og kabinansatte muligheten til å jobbe i et annet land i deler av året, sier Huser.

ANNONSE
Forrige artikkelFlyr søker om driftstillatelse i USA
Neste artikkelAktiverte A380 nødsklie ved en feil