1.9 C
Oslo
05/03/21
Hangar.no
Illustrasjon

Dette er dårlig nytt for luftfartens helbredelse

Norske bedrifter har spart milliarder på å avholde digitale møter, fremfor å ta fatt på en fysisk reise med ansikt til ansikts møte.

I 2020 hadde norske arbeidsgivere en nedgang i utbetalt diett for overnattingsreiser på 45 prosent melder E24. Det er Simloyer som har regnet ut at norsk næringsliv har spart 2,76 milliarder kroner blant annet på diett og kilometergodtgjørelse.

For luftfarten er tallene dårlig nytt når en helbredelse nå står for tur. Bedrifter over hele verden, også i Norge, har blitt komfortable med at et møte kun er en lenke på e-posten unna.

Regnestykke Simployer har satt opp inneholder ikke utgifter til for eksempel flyreiser og andre utgifter som arbeidsgiver dekker skattefritt direkte eller på bakgrunn av bilag fra den ansatte. Regner man med reduksjonen i slike utgifter, er det grunn til å anta at det besparte beløpet blir mangedoblet.

– Når man er på jobbreise er det flere måter for arbeidsgivere å dekke utgiftene på. Det kan skje ved utbetaling av utgiftsgodtgjørelser (som diett og kilometergodtgjørelse), refusjon av utgifter etter bilag eller ved at arbeidsgiver betaler utgiftene direkte. Ved reise etter regning eller når arbeidsgiver betaler utgiftene, skal det ikke innrapporteres så lenge det er skattefritt. Disse kostandene er det derfor ikke mulig å hente ut fra a-meldingen, sier Espen Øren i Simployer.

Men det er mye som tyder på at ansatte i fremtiden vil la flyreisen vente til det er ferie, og heller benytte seg av en lenke til et digitalt møte.

Andre saker

Kun litt over 60.000 reisende med Norwegian i februar – 8 fly i trafikk

Redaksjonen

TUI lanserer Thailand og Mexico fra Oslo kommende vinter

Redaksjonen

Bekrefter at MAX-flyene forsvinner fra flåten

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer