Dette flyet har ventet på reparasjon i Tyrkia i syv år

Et Ilyushin Il-76 transportfly fra selskapet Sky Georigia Airlines har stått parkert på flyplassen Erzurum i Tyrkia siden 23. oktober 2011. I syv år har flyet stått å ventet på å bli reparert, men så langt har myndighetene i Georgia vist liten interesse i å la det skje.

I følge avisen Daily Sabah hadde transportflyet landet på flyplassen som ligger øst i Tyrkia,  kort tid etter at det skjedde et jordskjelv i området. Et annet transportfly fra Kyrgyzstan som ankom med nødhjelp til området etter jordskjelvet klarte å få den ene vingen til å kuttet seg inn i cockpiten på Ilyushin Il-76-flyet i forbindelse med at det skulle ta av. Ilyushin Il-76 fikk dermed store skader som krever en god del arbeidsdager for å reparere.

Det statlige selskapet som eier flyet skal ikke ha hatt forsikringen i orden på flyet, noe som dermed fører til direkte utgifter for staten i hjemlandet, dersom flyet skal kunne bli flygende igjen.

Ettersom flyet ankom i forbindelse med nødhjelpsarbeide har eierselskapet sluppet å betale flyplassavgifter, som ellers ville bety at regningen nå var på godt over en million euro i avgifter. Hva som skjer med flyet fremover er ikke kjent. Myndighetene har i utgangspunktet ikke rett til å hugge opp flyet melder avisen.

 

 

ANNONSE
Forrige artikkelSmall Planet i Litauen mistet driftslisens i dag
Neste artikkelMerkels fly fikk tekniske problemer