12.8 C
Oslo
29/09/20
Hangar.no

Dette flyet har ventet på reparasjon i Tyrkia i syv år

Et Ilyushin Il-76 transportfly fra selskapet Sky Georigia Airlines har stått parkert på flyplassen Erzurum i Tyrkia siden 23. oktober 2011. I syv år har flyet stått å ventet på å bli reparert, men så langt har myndighetene i Georgia vist liten interesse i å la det skje.

I følge avisen Daily Sabah hadde transportflyet landet på flyplassen som ligger øst i Tyrkia,  kort tid etter at det skjedde et jordskjelv i området. Et annet transportfly fra Kyrgyzstan som ankom med nødhjelp til området etter jordskjelvet klarte å få den ene vingen til å kuttet seg inn i cockpiten på Ilyushin Il-76-flyet i forbindelse med at det skulle ta av. Ilyushin Il-76 fikk dermed store skader som krever en god del arbeidsdager for å reparere.

Det statlige selskapet som eier flyet skal ikke ha hatt forsikringen i orden på flyet, noe som dermed fører til direkte utgifter for staten i hjemlandet, dersom flyet skal kunne bli flygende igjen.

Ettersom flyet ankom i forbindelse med nødhjelpsarbeide har eierselskapet sluppet å betale flyplassavgifter, som ellers ville bety at regningen nå var på godt over en million euro i avgifter. Hva som skjer med flyet fremover er ikke kjent. Myndighetene har i utgangspunktet ikke rett til å hugge opp flyet melder avisen.

 

 

Andre nyheter

For å få flere reisende må flyselskapene investere i pleksiglass – Ingen vei utenom

Hans Olav Nyborg

Flyselskap ber leasingselskap om å få betale leie av fly kun per brukte flytime

Hans Olav Nyborg

Kjøper 24 Boeing 757-200

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer