Dette krangler nordmenn om i ferien

(PRESSEMELDING) For mange betyr fellesferiene uavbrutt kvalitetstid med våre nærmeste, men det tilsvarer ikke nødvendigvis kun fred, fryd og gammen. Derfor har Apollo undersøkt hva vi nordmenn krangler mest om i ferien – og hvordan vi irriterer reisefølget vårt mest!

En ny undersøkelse* gjennomført av Apollo viser at det først og fremst er tre ting nordmenn krangler om i ferien: planlegging, spisesteder og penger.

Det skiller seg derimot en del mellom aldersgruppene. Eksempelvis oppgir drøyt 20 prosent mellom 18-25 at de  krangler om dagsplanleggingen og vippsoppgjør, mens kun et fåtall av de mellom 56-65 år svarer det samme. At reisefølget husker å vippse og gjøre opp for seg når noen legger ut for kostnader underveis, er også viktigst for de yngre. Hele 36 prosent av de mellom 18-25 oppgir dette som en irritasjonsfaktor, mens aldersgruppen 56-65 år knapt ser ut til å bry seg. 

Generelt ser de eldre ut til å komme langt bedre overens i ferien enn de yngre. Nærmere 80 prosent av de mellom 56-65 oppgir at de ikke krangler med reisefølget sitt i det hele tatt, mens kun 20 prosent av de yngre oppgir det samme. 

– Stort sett går det smertefritt å feriere med venner og familie, men det er klart det kan oppstå noen uenigheter når det er mange personligheter med ulike behov og interesser. Dagsprogrammet er uten tvil den største utfordringen for mange, derfor fokuserer vi mye på å tilby et variert utvalg av aktiviteter og utflukter. Samtidig oppfordrer vi våre reisende til å tørre å trå ut av egen komfortsone og prøve ut nye ting sammen. Hvem vet – kanskje du finner en helt ny interesse? sier Beatriz Rivera, Kommunikasjonssjef i Apollo. 

Fylla, søvn og ladere

Alt ender heldigvis ikke i krangler. Iblant irriterer vi oss bare grønne av reisefølget vårt, og det er lite som vekker mer irritasjon enn fylla. Hele 25 prosent oppgir nemlig at det mest irriterende er når den vi reiser med blir for full. Høyt alkoholinntak og syvsovere troner kvinnenes irritasjonsliste, mens gjerrighet irriterer menn mest. Begge er derimot enige i at det er slitsomt med folk som skal bestemme for mye.

Ønsker man å holde freden i ferien er det også viktig å ha koll på sitt eget elektroniske utstyr – og ikke minst ha med seg egne ladere. 

– At vi tviholder på laderne våre kommer nok ikke som en stor overraskelse for folk. Vi nordmenn er over gjennomsnittet gode til å dokumentere reisene våre og bruker dessuten mobilen til det aller meste; fra å finne inspirasjon til veibeskrivelser. Dette krever selvfølgelig fulladet batteri – så pakk med deg din egen lader, du, smiler Rivera. 

Toppliste: Situasjoner som irriterer

25 % – Når reisefølget blir for full
24 % – Når reisefølget blir gjerrig
23 % – Når reisefølget skal bestemme
21 % – Når reisefølget sover for lenge
20 % – Når reisefølget mangler eventyrlyst

Toppliste: Gadgets som skaper trøbbel

14 % – Ladere til elektronikk
13 % – Penger
7 % – Hotell-tv
7 % – Surfebrett
7 % – Solkrem

ANNONSE
Forrige artikkelLufthansa støvsuger markedet for brukte Airbus A350
Neste artikkelKvinne døde ombord i fly – Måtte nødlande