DHL Express kjøper åtte nye Boeing 777F

Den amerikanske flyprodusenten Boeing kunngjorde i dag at det globale logistikkselskapet DHL har bestilt ytterligere åtte nye Boeing 777-fraktfly. Investeringen markerer ytterligere utvidelse av DHL Express’ interkontinentale rutenettverk for å imøtekomme kundenes etterspørsel i et raskt voksende marked for internasjonal ekspresstransport. Første leveranse er planlagt til 2022.

-Drevet av globalisering, digitalisering og den enorme etterspørselen fra våre kunder i løpet av siste høysesong, har vårt globale e-handelsvolum vokst med over 40 % i 4. kvartal. Ved å bestille åtte nye fraktfly, understreker vi vår overbevisning om at e-handel er en varig megatrend. Dette er grunnen til at vi bestemte oss for å handle tidlig, og fyre i gang 2021 med denne fremtidige investeringen, sier John Pearson, administrerende direktør i DHL Express.

Med en nyttelastkapasitet på 102 tonn og en rekkevidde på 9 200 km, har 777-modellen den største kapasiteten og rekkevidden for tomotors fraktfly. Det muliggjør færre stopp og reduserer landingsgebyrer på langdistanseruter, noe som resulterer i den laveste kostnaden for det enkelte fraktflyet for DHL Express.

-DHL opererer et robust, internasjonalt nettverk som har utnyttet 777-fraktflyets rekkevidde og effektivitet i verdensklasse, i mer enn et tiår. Vi er svært fornøyd med at DHL bestiller en ny stor ordre på 777-fraktfly, for å utvide sin virksomhet og styrke sin forpliktelse om å koble sammen og forbedre liv gjennom bærekraftig drift. Dette gjelder spesielt i dagens situasjon, hvor DHL spiller en kritisk rolle i distribusjonen av vaksine mot Covid-19, og imøtekommer den økte etterspørselen etter ekspressfrakt, sier Ihssane Mounir, Senior Vice President for selskapet Boeing.

Forut for den nye ordren som ble kunngjort i dag, har DHL Express allerede tatt imot de første 10 nye B777F-flyene som er en del av en opprinnelig ordre av 14 fly bestilt i 2018. Dette sørget for at DHL kunne imøtekomme kundenes enorme fraktetterspørsel i høysesongen i fjor.

ANNONSE
Forrige artikkelBritisk flyselskap stanser alle flyvninger frem til utgangen av mars
Neste artikkelBekreftet: Qatar Airways kvitter seg med halvparten av A380-flyene