DIP-lån til SAS utløp 5. november – Lånebrudd fra flyselskapet

Foto: NTB

Flyselskapet SAS skal ha overgått fristen for tilbakebetaling av et DIP-lån. Lånet som er gitt av Apollo Global Management hadde i følge E24 frist på seg med forfall 5. november i år.

Nå har flyselskapet søkt det amerikanske selskapet om en utsatt frist for å betale tilbake. I følge E24 var det i fjor at selskapet inngikk en avtale om å få låne inntil 700 millioner dollar av Apollo i et såkalt brolån. Dette for å holde flyselskapet gående gjennom gjeldsforhandlingene i USA. Fristen for å betale tilbake ble satt til november i år.

I følge et rettsdokument til konkursdomstolen i New York heter det at SAS ber om en rask reaksjon fra dommeren. Det handler om godkjennelse av nok et brolån, denne gangen fra fondsforvalteren Castlelake som har tilbudt et eget brolån på rundt 5,5 milliarder svenske kroner.

SAS mener at krav om tilbakebetaling av det opprinnelige DIP-lånet, uten at det er klarhet i om det nye lånet blir godkjent, vil kunne skape ytterligere usikkerhet og risiko på kort og mellomlang sikt for SAS.

«Det er umulig for SAS å operere under kapittel-11 med den potensielle trusselen om håndhevelsestiltak fra sin opprinnelige DIP-låner» heter det i dokumentet skriver selskapet i en pressemelding.

-Dette er et spørsmål om refinansiering av vårt DIP-lån. Vi er sikre på at vi vil få godkjenning, men ønsker å unngå eventuelle misforståelser og problemer som kan følge av en langvarig prosess. Derfor er vi positive til at retten nå lyttet til våre begjæring om høring i nær fremtid, skriver SAS i en epost til Nyhetsbyrån Direkt tirsdag.

ANNONSE
Forrige artikkelDanske flyreiser blir dyrere
Neste artikkelSier nei til Taxfree-shopping for GA-trafikk på Værnes