Doblet antallet passasjerer i juli

Foto: Hans O. Nyborg

Norwegians trafikktall for juli viser en fortsatt økning i antall passasjerer. Etterspørselen drives av lettelser i reiserestriksjoner og karantenebestemmelser, samt at en større andel av befolkningen er vaksinert. I juli hadde Norwegian 33 fly i drift, noe som er mer enn en dobling fra foregående måned. Rutetilbudet for høst- og vintersesongen vil økes ytterligere for å imøtekomme forventet etterspørsel.

I juli fløy 695 830 passasjerer med Norwegian, nesten dobbelt så mange som på samme tid i fjor. Sammenlignet med juli 2020 er den totale kapasiteten (ASK) økt med 104 prosent og passasjertrafikken (RPK) er opp 124 prosent. Videre lå fyllingsgraden i juli på 74,4 prosent, en oppgang på 7 prosentpoeng sammenlignet med i fjor. 

Reiser til Nord-Norge har vært spesielt populære i sommer, og selskapet økte kapasiteten til de nordlige landsdelene for å møte etterspørselen.

– I juli mottok vi det høyeste antallet billettbestillinger siden samfunnet stengte ned i mars i fjor. Kundene har vært bevisste på at reiseopplevelsen har kunnet bli noe annerledes, og de har vært godt forberedt på regler og krav ved både inn- og utreise, sier konsernsjef i Norwegian, Geir Karlsen.

– Vi er glade for at bookingtallene går oppover igjen, og det er godt å se at mange kolleger som har vært permitterte nå er tilbake i jobb. Selv om pandemien langt fra er over, kjenner vi på en optimisme som føles bra etter en lang tid med usikkerhet, sier Karlsen.

Norwegian hadde 33 fly i drift i juli. Totalt gjennomførte Norwegian 99,8 prosent av de planlagte flygningene i juli, og av disse var punktligheten på 88,3 prosent.

ANNONSE
Forrige artikkel(+) Flyr testfly til Kina for å redde sertifiseringen
Neste artikkelSkal hente inn 10 Airbus A321ceo