Foto: Boeing

Det amerikanske justisdepartementet DOJ mener den amerikanske flyprodusenten Boeing har brutt vilkårene som ble satt i kjølvannet av de to fatale ulykkene med Boeing 737 MAX-fly i 2018 og 2019.

I et brev til dommer Reed O’ Connor i Texas skriver departementet at produsenten har brutt vilkårene som ble satt etter rettsakene og høringene som fulgte etter ulykkene. I brevet heter det at produsenten ikke har fulgt opp eller forbedret sikkerheten rundt flytypene slik det ble lovet.

DOJ skriver at det fortsatt er i tenkeboksen på hvordan dette skal følges opp videre.

Boeing bekrefter overfor NBC at et slikt brev også er mottatt der i gården, men sier til TV-kanalen at de har fulgt opp alle kravene og vilkårene som ble satt etter ulykkene. Boeing har fått 30 dager på seg til å sende svar på brevet.

Det var i 2021 at Boeing etter endt rettsak og høring måtte betale 2.5 milliarder dollar for å unngå rettslig dom som ville kunne ende med fengsling av enkelte i ledelsen.

Etter hendelsen der en dørplugg på en 737-9 fra Alaska Airlines løsnet og falt ut under en flyvning i januar i år, har DOJ nå sett at vilkårene for å bedre sikkerheten på flytypene ikke er oppfylt heter det.

ANNONSE
Forrige artikkelOslo lufthavn starter opp med ansiktsgjenkjenning
Neste artikkel4,2 prosent økning for Finnair i april