Foto: SAS

Den amerikanske dommeren Michael E. Wiles i konkursdomstolen i New York har satt ned foten overfor flyselskapet SAS, og søknaden om å få godkjent et kortsiktig lån.

I følge Dagens Næringsliv er det et lån fra et selskap som heter Apollo som står i fokus. Apollos folk får en hånd på spakene i SAS skriver avisen, der de får innflytelse på alle budsjett- og investeringsbeslutninger så lenge konkursbehandlingen pågår.

Flyselskapet har søkt om et lån på 700 millioner dollar, som tilsvarer syv milliarder norske kroner. Lånet skal i følge David Griffiths fra advokatfirmaet Weill Gotshal & Manges, som representerer SAS i domstolen, brukes til å betale regninger og lønninger så lenge rettprosessen under Chapter-11 pågår i USA.

– Min bekymring er om det kommer et konkurrende tilbud til fordel for SAS, sa dommeren under en høring i går, og la til at SAS da ikke kan benytte seg av det fordi selskapet er låst inne i avtalen med Apollo, dette ble sagt flere ganger både til Griffiths og John E. Luth som er partner i SAS’ finansielle rådgiver Seabury.

Den første utbetalingen fra Apollo er ventet neste uke og skal være på 350 millioner dollar.

– Selskapet har virkelig behov for den første utbetalingen for å ha en forsvarlig kontantbeholdning i selskapet, uttalte Luth fra Seabury i sin vitneforklaring.

Dommer Wiles var ikke fornøyd med det han fikk høre tilbake fra advoketene til SAS, og utsatte DIP-avgjørelsen til fredag, da et nytt rettsmøte skal finne sted.

ANNONSE
Forrige artikkelRolls-Royce trekker seg fra Boom Supersonic-avtale
Neste artikkelMå utsette nytt russisk passasjerfly