Foto: Hans Olav Nyborg

Det amerikanske transportdepartementet DOT – United State Department of Transportation (USDOT) har publisert en advarsel i sosiale medier, som retter seg mot det amerikanske flyselskapet Southwest Airlines. I meldingen heter det at DOT er bekymret over det høye antallet kanselleringer og forsinkelser hos flyselskapet og finner dette helt uakseptabelt.

Nå skal DOT sette i gang en full undersøkelse om alle kanselleringene er noe flyselskapet kunne ha hatt kontroll på eller om det er eksterne faktorer som unnskylder alle problemene.

Totalt har Southwest Airlines kansellert 8000 flyvninger de siste dagene, og mandag fortsatte dette med 2909 kansellerte fly og både tirsdag, onsdag og torsdag denne uken melder selskapet at det må påregnes flere kanselleringer og store forsinkelser.

Det er spesielt ille for passasjerer som skal fly Southwest fra Denver International, eller Chicago Midway International, Baltimore/Washington International, Nashville International, Dallas Love Field og Harry Reid International Airport i Las Vegas. På disse flyplassene er det flest kanselleringer.

I løpet av de neste dagene planlegger flyselskapet å operere rundt en tredjedel av de planlagte flyvningene.

-Da stormen fortsatte over landet, har den påvirke mange av våre større hub-stasjoner, og derfor ble kanselleringene bare flere og flere, en etter en til 100 til 150 til 1000, sa Jay McVay på en pressekonferanse på Houstons William P. Hobby Airport mandag kveld melder CNN.

Ansatte i flyselskapet mener problemene som nå har oppstått ikke bare skyldes dårlig vær.

-Vi har hatt disse problemene de siste 20 månedene. Vi har sett denne typen “nedsmeltninger” forekomme på en mye mer regelmessig basis, og det har egentlig bare å gjøre med utdaterte prosesser og utdatert IT. Det er telefoner, det er datamaskiner, det er prosessorkraft, det er programmene som brukes til å koble oss til fly – det er der problemet ligger, og det er systemisk gjennom hele flyselskapet, dette er til syvende og sist et lederskapsproblem, sier leder for Southwest Airlines Pilots Association, kaptein Casey Murray til CNN.

ANNONSE
Forrige artikkelHar aldri opplevd det så ille
Neste artikkelRussisk flyselskap tilbake med Tyrkia-rute