Hangar.no
Skjermdump: Passasjervideo
Internasjonalt

Dramatisk evakuering etter at mobiltelefon tok fyr inne i Ryanair-fly

Det gikk hett for seg ombord på et Ryanair-fly på Barcelona-El Prat tirsdag ettermiddag, da et mobilbatteri tok fyr ombord i flyet rett før avgang. En av passasjerene filmet den dramatiske evakueringen utenfra, hvor passasjerer nærmest kolliderer med hverandre i bunnen av sklien.

En passasjer skal ha ladet mobilen i håndbagasjen sin med et eksternt batteri, og dette tok fyr. Det var like før flyet skulle ta av til Ibiza hendelsen inntraff.

Røyk skal ha begynt å fylle kabinen, og besetningen valgte å evakuere flyet gjennom den framre utgangen via nødsklie. I videoklippet kan man se flere passasjerer hoppe på sklien med kort tids mellomrom, og enkelte faller ut av sklien som følge av at andre passasjerer krasjer inn i de. Enkelte passasjerer har også tatt med seg håndbagasje som de holder rundt i det de hopper på sklien.

Passasjerene ble fraktet tilbake til terminalen hvor de senere fikk ta et nytt fly. Chris Lundshøj i Ryanair kommenterer hendelsen for Hangar.no:

«Passagerer på Barcelona-Ibiza flyet, som var på jorden i Barcelona, om eftermidddagen d.31. juli oplevede en nødevakuering forårsaget af en mobiltelefon som blev antændt, imens den blev opladet fra en batteripakke. Alle passagerer er sikkert evakueret tilbage til terminalen og kabinebesætningen håndterede mobiltelefonen. Ryanair arbejdede med at arrangere et ekstra fly til at rumme disse passagerer for at sikre at forsinkelsen blev minimeret.»

Følg oss og lik oss:

Andre nyheter

easyJet med rekordantall reisende på ett døgn

Emirates og Etihad i samtaler om å bli ett selskap – Blir verdens største

Krever privatfly utlevert fra Singapore etter finansskandale i Malaysia