Hangar.no
Airbus
Flyindustri

Dreamliner-motorproblem har nå rammet nye A330neo

Problemene med flymotortypen Trent 1000 som gjør at en lang rekke flyselskap må bytte ut motorene på sine Dreamliner-fly. Nå har samme feil også rammet motortypen som skal benyttes på de nye Airbus A330neo-flyene.

På Neo-flyene er det Rolls Royce motoren Trent 7000 som er eneste alternativ, denne motoren har de samme egenskapene som Trent 1000. Nå har Airbus fått problemer med motorene som skal benyttes på flytypen de håper å kunne selge langt flere av enn i dag.

Norwegian er ett av selskapene som har måtte starte jobben med å bytte ut sine Trent 1000 på Dreamlinere, nå må trolig også selskap som skal få levert A330neo se for seg utsettelser med bytte av motorer før de får sine nye fly.

Airbus har ikke startet leveransen av de nye A330neo enda, men flere selskap blant annet TAP Air Portugal står klare til å få sitt første fly levert. Rolls Royce sier til Bloomberg at motorene for A330neo skal tilbake på tegnebordet og redesignes. Noe som først vil være klart rundt seks måneder etter at det første A330neo skal etter planen leveres til et flyselskap denne sommeren.

Så mens Dreamlinere får motorer med helt nye typer turbinblader, må denne jobben nå gjøres på nytt for A330neo motorene før kundene kan komme å hente sine fly.

LES OGSÅ: Må bytte ut samtlige motorer på sine Dreamlinere

 

Følg oss og lik oss:

Andre nyheter

Heathrow: Første flyselskap med hybridelektrisk-fly får ett års landingsavgifter gratis

Kuwait Airways blir ny kunde for Airbus A330neo

Første Dreamliner til Air Tahiti Nui levert