Foto: Hans Olav Nyborg

Drivstoffprisene for luftfarten har steget med over 30 prosent bare de siste syv dagene, nå spår Eurocontrol at billettprisene vil stige i takt med dette. Fra starten av januar har prisene nå økt med over 50 prosent i årets første tre måneder.

Den største svingningen i prisene har altså kommet bare den siste uken, og flere analytikere tror dette kommer til å fortsette oppover også de neste ukene.

For mange flyselskap er dette starten på en ny krise sier flere analytikere til Business Times Online.

Norwegian har i følge Avisa Nordland enda ikke valgt å sette opp billettprisene som følger av høyere utgifter til drivstoff.

– Drivstoff utgjorde 27 prosent av driftskostnadene i fjerde kvartal 2021. Med dagens pris vil drivstoff utgjøre en høyere andel av disse kostnadene, billettpriser styres alltid etter tilbud og etterspørsel. Vi har ikke besluttet noe drivstofftillegg sier Pressekontakt Eline Skari i Norwegian til avisen.

Normalt kommer som regel prisøkning etter noen måneder når drivstoffprisene skyter i været, det kan derfor ligge an til en langt høyere billettpris kommende sommer enn normalt.

ANNONSE
Forrige artikkelKjøper alle CRJ-1000 fra franske Hop!
Neste artikkelSAS og Apollo har signert sommeravtale