Drone over gassanlegg på Kårstø var SAS-fly

Illustrasjon

Dronen som angivelig ble observert over gassanlegget på Kårstø i Tysvær kommune utenfor Haugesund 13. oktober, var trolig et SAS-fly på vei mellom Oslo og Stavanger. Det melder Stavanger Aftenblad som har sjekket grundig fakta i hendelsen som utløste en stor leteaksjon etter en eller flere droner.

– Hvis vi ser all tilgjengelig informasjon i sammenheng, ser verden litt annerledes ut i etterkant, sier seksjonsleder Amund Preede Revheim i Nordsjø- og miljøseksjonen ved Sørvest politidistrikt til Stavanger Aftenblad.

Informasjonen som Aftenbladet presenterer, blant annet om flyaktiviteten på de samme tidspunktene, er sentrale deler av etterforskningen av akkurat denne observasjonen melder politiet overfor avisen.

Det var observatører fra heimevernet som skal ha slått alarm etter å ha sett gjennom en varmesøkende kikkert en dronepilot 15 kilometer på den andre siden av Boknafjorden. Heimevernets egne skarpskytter-eksperter har i avhør med politiet avvist at det er mulig å identifisere en dronepilot på så lang avstand med et slikt varmekamera ifølge Aftenbladet.

Det skal også ha blitt observert drone senere samme kveld, men dette sier politiet viser seg å være en rødblinkende lampe fra ett av tankskipene som lå utenfor Kårstø og skulle hente gass.

Heimevernet står fast på sine observasjoner, men politiet tror at den røde blinkende lampen skal ha gitt en refleksjon i skyene over tankskipet. Det var overskyet med tunge skyer den 13. oktober melder avisen.

Væpnet politi rykket ut, og politiet innkalte til pressebrifing dagen etter skriver avisen. Politiet oppfordret også om å sende inn tips i saken.

ANNONSE
Forrige artikkelLeier ut fem MAX-fly til indisk flyselskap
Neste artikkelBle lagt på hylla like raskt som den ble lansert