-2.6 C
Oslo
08/03/21
Hangar.no

EASA har godkjent 737 MAX i Europa

Den europeiske luftfartsorganisasjonen EASA har i dag formelt godkjent 737 MAX som et trygt fly å kunne operere igjen.

European Union Aviation Safety Agency skriver i en pressemelding at det har vært registrert 38 tilsvar under høringen av den nå gitte godkjennelsen. Høringsrunden har vart siden desember 2020.

Direktivet som nå er sendt ut rundt godkjennelsen av flytypen på nytt, setter krav til at programvaren i flyene skal oppdateres, elektriske kabler skal gjennomgås og både plassering og skjerming av disse må endres, i tillegg til endringer av vedlikehold på flyene samt simulatortrening for pilotene må være fullført.

EASA mener nå at 737 MAX er et trygt fly å operere forutsatt at den riktig treningen gis, og at flyet har de oppdateringene flyprodusenten Boeing har kommet med.

European Union Aviation Safety Agency skriver at de vil følge nøye med på flytypen, og hver minste hendelse vil bli nøye vurdert og eksaminert fremover. I direktivet er det også et underdirektiv som gjelder alle operatører av 737 MAX som kommer fra land utenfor EU og EØS, men som skal operere flytypen inn i unionen.

Andre saker

Wizz Air stevner Agder Fylkeskommune for ulovlig boikott-vedtak

Sebastian Ellefsen Burmo

Irland: Ber om at leieavtalen for 36 fly avsluttes

Redaksjonen

Widerøe-ansatt får sikkerhetsprisen 2020 fra tilsynet

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer