Hangar.no
Foto: Wikipedia

EASA innfører flyforbud i Europa for Turkmenistan Airlines

EASA (
European Aviation Safety Agency (EASA) har satt nok et flyselskap på sin svarteliste. Nå er selskapet Turkmenistan Airlines gitt total forbud mot å fly til og fra europeiske flyplasser.

Flyselskapet opererer en flåte med Boeing 737-700, 737-800, 757-200 og Boeing 777-200LR.

På rutekartet finnes byer som Frankfurt, Paris og Birmingham samt London. Nå må flyselskapet finne andre aktører til å fly for seg, eller legge ned disse internasjonale rutene.

European Aviation Safety Agency (EASA)  skriver på sine nettsider at flyselskapet mister sine rettigheter til å fly i Europa på bakgrunn av at selskapet ikke har møtt internasjonale standarder når det gjelder flysikkerhet. EASA går ikke nærmere inn på direkte hva dette betyr i forhold til bristene på sikkerheten selskapet skal ha hatt.

Flyene i flåten har en gjennomsnittsalder på ni år.

Andre nyheter

Følger etter i morens fotspor – Flyr som pilot på Globemaster C-17

Hans Olav Nyborg

easyJet-pilot fortalte kolleger at han tenkte på selvmord – Ble satt på bakken

Hans Olav Nyborg

Skal fly oppvisning med BEA-Airbus under IAD

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer