-8.6 C
Oslo
26/01/21
Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

EASA: MAX-godkjennelse kommer i januar

Europeiske luftfartsmyndigheter EASA vil komme med en godkjenning for Boiengs 737 MAX-fly i januar 2021. Det var ventet at EASA skulle følge FAA tett på, mens FAA har godkjent flytypen sist uke, trenger EASA enda litt mer tid for å vurdere de siste delene av arbeidet det amerikanske luftfartstilsynet har utført før godkjenningen forelå.

EASA sier i en kommentar til Bloomberg at alt tyder på at flytypen er klar for å kunne brukes igjen i kommersiell drift.

Så fort EASA har gitt sin godkjenning kan arbeidet med å levere nye MAX-fly også til Europa, starte for Boeing. Det er først og fremst det irske flyselskapet Ryanair som nå venter på å få motta sine spesialversjoner av MAX, men disse skal det en ekstra rundt på med godkjenning etter at de ordinære MAX-utgavene har fått sitt ja.

Amerikanske flyselskap vil starte å fly med MAX i første kvartal av 2021.

Andre nyheter

Første 737 MAX levert til Alaska Airlines

Redaksjonen

WestJet fløy første rute igjen med 737 MAX

Redaksjonen

Airbus: Vulkanutbrudd på halepartiet

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer