Foto: Hans O. Nyborg

Europeiske luftfartsmyndigheter EASA vil komme med en godkjenning for Boiengs 737 MAX-fly i januar 2021. Det var ventet at EASA skulle følge FAA tett på, mens FAA har godkjent flytypen sist uke, trenger EASA enda litt mer tid for å vurdere de siste delene av arbeidet det amerikanske luftfartstilsynet har utført før godkjenningen forelå.

EASA sier i en kommentar til Bloomberg at alt tyder på at flytypen er klar for å kunne brukes igjen i kommersiell drift.

Så fort EASA har gitt sin godkjenning kan arbeidet med å levere nye MAX-fly også til Europa, starte for Boeing. Det er først og fremst det irske flyselskapet Ryanair som nå venter på å få motta sine spesialversjoner av MAX, men disse skal det en ekstra rundt på med godkjenning etter at de ordinære MAX-utgavene har fått sitt ja.

Amerikanske flyselskap vil starte å fly med MAX i første kvartal av 2021.

Hans Olav Nyborg har stått bak Hangar.no siden år 2000. Nettsiden har tatt for seg nyhetsbildet fra luftfart i både Norden og i det internasjonale markedet. Gjennom de siste 18 årene har fokus for bloggsiden ligget på hendelser og ulykker innen luftfarten. Nyborg har jobbet som journalist og fotograf innen TV, radio og avis siden 1988. E-post: hansolav@hangar.no