Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg
Internasjonalt

easyJet flagget ut til Østerrike – søker nå britiske AOC-lisens på nytt

Det britiske flyselskapet easyJet velger nå å søke en egen AOC-driftslisens for Storbritannia. Selskapet flagget i 2017 ut fra landet og etablerte seg som flyselskap i Østerrike. Årsaken var stor usikkerhet rundt at Storbritannia forlater EU, og med det at selskapet ville miste tilgang til EU-markedet under dagens forutsetninger.

Nå som selskapet har egen driftslisens i Østerrike velger selskapet å gjøre det samme som Ryanair, søke egen AOC-lisens i Storbritannia.

easyJet UK skal sørge for å få fordelene til Storbritannia som land utenfor EU, samtidig som easyJets moderselskap i Wien opprettholder fordeler innen EU-markedet.

Det er stor usikkerhet rundt hvordan luftfarten blir for Storbritannias flyselskap etter Brexit. Det eneste selskapene vet er at det per dags dato ikke ser ut som landet får beholde fordeler fra EU avtalen Single European Sky System, som behandler alle land i EU som ett felles luftområde. Avgifter og tillatelser for ruter er ventet at flere selskap må søke på nytt, og da uten fordeler av å være innen EU.

I følge nyhetskanalen France 24 står britiske flyselskap i fare for å miste tilgang til en lang rekke ruter på flyplasser innen EU etter at Storbritannia forlater unionen.

 

Følg oss og lik oss:

Andre nyheter

Boeing tilbakebetaler forskudd på 737 MAX til Jet Airways

Hans Olav Nyborg

Dagsrekord for Turkish Airlines sist lørdag

Flere bombetrusler mot fly