12.4 C
Oslo
01/10/20
Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

easyJet har utsatt leveranse av 24 nye Airbus-fly med fem år

Det britiske flyselskapet easyJet har inngått en avtale med den europeiske flyprodusenten Airbus, om utsettelse i leveransen av nye fly. Det er 24 nye Airbus-fly som etter planen skulle ha blitt levert fra neste år av.

Nå er leveransen av 24 nye fly flyttet til å starte i 2025 og med siste fly levert i 2027. I tillegg har selskapet fått kansellert syv nye fly som skulle ha blitt levert mellom 2022 og 2026.

Samtlige fly skal være av typen Airbus A320neo-familien.

Det blir ikke gratis for flyselskapet å utsette nye fly, i følge Reuters kommer det et prishopp som blir på rundt 95 millioner britiske pund for flyene i årene 2025 til 2027.

easyJet har også varslet at det er rundt 4500, rundt 30 prosent , av de ansatte som nå mister jobben i selskapet.

Andre nyheter

FAA-direktør fornøyd etter MAX-flyvning – Fortsatt justeringer Boeing må utføre

Hans Olav Nyborg

Wall Street Journal: Boeing legger ned 787 Dreamliner-produksjonen i Seattle

Hans Olav Nyborg

Nordisk leasingselskap leverte nytt fly til fransk flyselskap

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer