2.1 C
Oslo
21/01/21
Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

easyJet inngår avtale med Airbus om utsettelse av flyleveranser

Det britiske flyselskapet easyJet har inngått en avtale med den europeiske flyprodusenten Airbus om utsettelse av leveranser av nye fly.

Selskapet har 107 fly i bestilling hos Airbus. Nå blir det kuttet i antall fly som skal leveres i 2020, ingen nye fly skal ankomme flåten i 2021 og reduksjon av antall nye fly blir det også i 2022.

I første omgang er det 24 Airbus A320neo fly som nå utsettes i hvertfall med tre år, mens videre forhandlinger kan føre til at enda flere av de nye flyene som skal inn i flåten også blir utsatt.

easyJet har også rundt 30 Airbus-fly i dagens flåte som er moden for å få fornyet leasingavtalen som nå går ut, disse flyene blir høyst trolig sendt i retur til leasingselskapet.

Gründer og deleier av flyselskapet Stelios Haji-Ioannou har bedt flyselskapets ledelse om å kansellere hel ordren hos Airbus, ettersom han mener flyselskapet da ikke vil bli tvunget til å be britiske myndigheter om redningspakke økonomisk.

Andre nyheter

Airbus: Vulkanutbrudd på halepartiet

Redaksjonen

Canada godkjenner 737 MAX for å fly igjen

Redaksjonen

Boeing setter opp farten med leveranse av 737 MAX

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer