easyjet lanser ruter til Oslo lufthavn på nytt

Foto: Airbus

Bare dager etter at det ble kjent at det britiske selskapet easyJet lanserer ruter til Tromsø komme nyheten om at selskapet starter opp flyvninger til Oslo lufthavn på nytt.

– Vi er svært glade for å ønske easyJet velkommen til Norge. Deres etablering på Tromsø og Oslo vil gi både norske og internasjonale reisende flere valgmuligheter, og styrke forbindelsen mellom Norge og viktige europeiske destinasjoner, sier Joachim Lupnaav Johnsen, konserndirektør kommersiell styring og utvikling i Avinor. 

Selv om enkelte medier den siste tiden har meldt at selskapet ikke var aktuelt for norske ruter igjen, blir nå rutene også til Oslo lufthavn som forsvant i mars 2020 gjenopprettet.

Fra og med 28. oktober vil easyJet også gjenoppta flyvninger til Oslo, med to nye ruter til Paris-CDG og Milano-Malpensa. Paris-ruten vil ha tre ukentlige avganger på mandager, onsdager og fredager, mens Milano-ruten vil ha fire ukentlige avganger på mandager, torsdager, fredager og søndager. 

Når det gjelder Tromsø bekrefter selskapet at det det skal fly syv nye rutene til byen som alle vil ha to ukentlige frekvenser, og de vil dekke både etablerte og nye markeder. Dette innebærer en betydelig økning i kapasiteten til Tromsø. 

– Dette understreker at Tromsø er en unik og attraktiv destinasjon. Satsningen vil også gi gode muligheter for Tromsøs befolkning til å komme seg enkelt til spennende destinasjoner i Europa. Vi ser frem til å ønske EasyJet og deres passasjerer velkommen til den arktiske hovedstaden, sier Lone Helle, reiselivssjef i Visit Tromsø. 

Ruteplan for Tromsø  
Rute  Destinasjon  Ukentlig frekvens  Fra dato  Til dato  
TOSLGW  London-Gatwick  2 (mandag, fredag)  11. november  28. mars  
TOSMAN  Manchester  2 (tirsdag, søndag)  19. november  29. mars  
TOSCDG  Paris-CDG  2 (mandag, onsdag)  28. november  27. mars  
TOSMXP  Milano-Malpensa  2 (onsdag, fredag)  4. desember  29. mars  
TOSBRS  Bristol  2 (mandag, onsdag)  5. desember  27. mars  
TOSGVA  Geneve  2 (søndag, torsdag)  5. desember  27. mars  
TOSAMS  Amsterdam  2 (mandag, fredag)  15. desember  26. mars 
Ruteplan for Oslo  
Rute  Destinasjon  Ukentlig frekvens  Fra dato  Til dato  
OSLMXP  Milano-Malpensa  4 ( man-tors-fre-søn)  27. oktober  28. mars  
OSLCDG  Paris-CDG  3 (mandag, onsdag, fredag)  28. oktober  26. mars 

ANNONSE
Forrige artikkelDomstol; Nedskutt Ukriane International-fly skulle aldri ha tatt av
Neste artikkelSAS-direktøren bryter løftet overfor Norge – Betaler tilbake i form av aksjer