Hangar.no
Foto: Airbus

easyJet med ny bestilling av Airbus-fly

Det britiske flyselskapet easyJet har inngått en avtale med den europeiske flyprodusenten Airbus om kjøp av nye fly. Avtalen som ble gjort kjent tirsdag gjelder leveranse av 17 nye Airbus A320neo fly, under en tidligere opsjonsavtale som nå gjøres om til kjøp og endelig levering.

easyJet vil dermed ha hele 147 Airbus A320neo i bestilling hos Airbus i Toulouse i Frankrike. Siden oppstarten av easyJet på 1990-tallet har selskapet tilsammen lagt inn ordre på godt over 460 Airbus-fly totalt.

easyJet velger en indelling av kabinen med kun en klasse og 189 flyseter. På motorsiden er det valgt LEAP fra CFM.

I dag opererer easyJet over 300 Airbus-fly i variantene A320ceo, A320neo og A321neo.

Andre nyheter

Ville kansellere MAX-bestillingen etter dødsulykken – Nå endrer de seg og ønsker flere slike fly

Redaksjonen

Australsk flyselskap bygger om tre Airbus A321 til fraktfly

Redaksjonen

United Airlines etterlyser klarhet fra Boeing rundt NMA-flyet (797)

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer