-9 C
Oslo
18/01/21
Hangar.no

easyJet og Lufthansa skal åpne ny storflyplass i Berlin med parallell landing

Lavkostselskapet easyJet og det tyske flyselskapet Lufthansa skal foreta en parallell landing, når den nye storflyplassen Berlin Brandenburg åpner i oktober.

De to flyselskapene skal lande ett fly hver samtidig på hver sin rullebane, som del av åpningsseremonien for flyplassen. Berlins nye storflyplass skal åpnes 31. oktober, etter en forsinkelse på ni år.

De to flyselskapene er de to største aktørene på den nye flyplassen, og har derfor fått æren av å lande hvert sitt fly samtidig. For ni år siden var planen at Lufthansa og Air Berlin skulle gjøre det samme, men ettersom Air Berlin er borte fra markedet er det easyJet som nå får den æren.

I følge AeroTelehgraph i Tyskland har flyplassen nylig gjennomført en test med evakuering av 800 personer fra de nye terminalbyggene. Planen var at det skulle være 20.000 frivillige som skulle teste sikkerheten, men på grunn av koronapandemien måtte det gis dispensasjon til at det kun var 800 frivillige som deltok.

Andre nyheter

Avlyser Paris Air Show 2021

Redaksjonen

Britisk flyselskap stanser alle flyvninger frem til utgangen av mars

Redaksjonen

Turkish Airlines forbyr munnbind med ventilasjon

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer