11.5 C
Oslo
01/10/20
Hangar.no
Foto: Wikipedia

Egyptair fly som styrtet i mai 2016 skulle aldri ha tatt av

Airbus A320-flyet fra flyselskapet Egyptair som styrtet i mai 2016, skulle i følge en ny undersøkelse aldri ha tatt av. En ny oppsiktsvekkende rapport viser at flyet hadde tekniske problemer på flyturen før den fatale turen ble gjennomført.

Airbus A320 flyet styrtet i Middelhavet under en flytur mellom Paris og Kairo. Alle 66 ombord i flyet omkom.

Nå nesten tre år etter ulykken har en ny fransk rapport funnet beviser for at flyet hadde så alvorlige tekniske problemer at det burde ha blitt satt på bakken i påvente av å bli reparert.

I følge den franske avisen Le Parisien er det tre juridiske dommere i det franske rettsystemet som har etterforsket alle sider rundt det havarikommisjonen i Egypt mente var helt klart en terrorhandling og trolig en bombe ombord.

Det ble aldri funnet noen spor etter sprengstoff på flydeler fra Airbus-flyet. Havariet fant sted mellom Kreta og nordkysten av Egypt. Den nye rapporten viser til at det trolig var en feil med flyets elektriske systemer, noe som ble meldt inn av pilotene som fløy Airbus-flyet før den fatale ulykken skjedde.

Men rapporten peker også på at det var en lang rekke feil med flyet som ikke ble meldt inn av noen av pilotene som fløy det, og dermed ble det heller ikke utført noen vedlikehold eller reparasjoner som var høyst nødvendig.

Den franske havarikommisjonen Bureau of Enquiry and Analysis for Civil Aviation Safety (BEA) kom med sin rapport i 2018 og konkluderte med at det hadde oppstått en brann i cockpiten som følger av et elektrisk problem i flyet.

Myndighetene i Egypt hevder at rapportene fra Frankrike tar feil og sier de fant spor etter eksplosiver på flere av de omkomne. Dette har ikke blitt godt mottatt av franske myndigheter som sier det er ingen som har tatt noe ansvar for en slik terrorhandling, noe som nesten skjer bestandig dersom det er en terrorhandling.

Andre nyheter

Fokker 50 havarerte i Mogadishu

Hans Olav Nyborg

Passasjer ga beskjed om at motordeksel falt av – Pilotene fortsatte flyturen

Hans Olav Nyborg

Mente det var for varmt i kabinen – Åpnet nødutgangen og gikk ut på vingen

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer