Egyptere løslatt etter at gullfly ble stanset i Zambia

Twitter / X

Flere egyptere som var pågrepet i Zambia i tilknytning til et fly lastet med gull, våpen og kontanter, ble løslatt fredag og siktelsene mot dem er droppet.

Til sammen ble fem egyptere pågrepet for spionasje etter at flyet de hadde chartret landet i Zambias hovedstad Lusaka i forrige måned. Seks zambiere ble også pågrepet for spionasje. De risikerte 30 års fengsel for å ha tatt seg inn på et forbudt område på byens internasjonale flyplass.

Myndighetene sier de fant 127 kilo med det antar er gull, en håndfull skytevåpen, ammunisjon og nesten 5,7 millioner dollar om bord. Pengebeløpet tilsvarer drøyt 60 millioner kroner. Alt ble beslaglagt.

Fredag ble spionsiktelsen mot de fem egypterne og en av zambierne frafalt uten noen større forklaring. I et rettsmøte fikk de beskjed om at de var løslatt.

To av egypterne ble deretter pågrepet på nytt for mindre alvorlige lovbrudd og ble løslatt mot kausjon, opplyser myndighetene.

Det er fortsatt mye som er uklart i saken. De fem gjenværende zambierne er fortsatt varetektsfengslet og skal stilles for retten for spionasjen.

– Dette er ikke en tid for å komme med noen uttalelse. Vi visste fra dag en at vi ikke hadde gjort noe galt, sier en av egypterne på vei ut fra retten etter å ha blitt løslatt.

Ifølge rettspapirene var det en egyptisk forretningsmann med bakgrunn fra militære og en zambisk politimann blant dem som opprinnelig ble pågrepet.

(©NTB)

ANNONSE
Forrige artikkelFlystyrten på Reinsvoll: Fikk flytur i bryllupsgave
Neste artikkelQuiz: Kan du noe om Widerøe?