El-Al nektet drivstoff etter landing med medisinsk nødstilfelle i Tyrkia

Foto: Hans Olav Nyborg

Det israelske flyselskapet El-Al Israel Airlines ble nektet å få fylt drivstoff på en Boeing 737-800 som måtte lande med et medisinsk nødstilfelle i Tyrkia søndag.

Flyet, en Boeing 737 800 (4X-EKA) var på vei fra Polen til Israel da en av passasjerene ombord ble akutt syk. Flyet befant seg nær Tyrkia og ettersom en lege som var med ombord mente flyet måtte lande så raskt som mulig for å redde livet på den syke passasjeren, bestemte pilotene seg for å lande i Antalya i Tyrkia.

Etter at passasjeren var hentet av medisinsk personell og kjørt vekk i en ambulanse ba pilotene bakkeselskapet på flyplassen om å få fylle opp tankene med drivstoff. Ledelsen ved flyplassen ga pilotene beskjed at dessverre kunne de ikke få noe drivstoff. Eneste måten det kunne skje var dersom det kom som en offisiell etterspørsel fra Israel.

Bakgrunnen for å nekte selskapet drivstoff skal ligge i krigshandlingene Israel er involvert i.

Pilotene som flere ganger forsøket å få ledelsen ved flyplassen til å snu, måtte til slutt lete etter alternativer. Men lite drivstoff på tankene ble turen deretter tatt til Rhodos hvor flyet fikk drivstoff for å komme seg tilbake til Israel.

ANNONSE
Forrige artikkelBoeing og Airbus bekrefter kjøp av Spirit Aerosystems
Neste artikkelRaser over stengning av lufthavn i hele juli måned