Selskapet Elfly som er under oppstart skal utvikle et sjøfly som er elektrisk og som blant annet kan benyttes for turistflyvninger fra fjord til fjord i Norge. Selskapet har under utvikling det som på papiret er blitt hetende NoEmi, et konsept som baserer seg på å kunne fly mellom kystnære byer.

Elfly startet opp med over 300 forskjellige designutkast for flyet, og skal ha vært innom versjoner med både seks og ti propeller. Men nå er fokuset satt på en to motors versjon med plass il ni personer og som driftes ved hjelp av litium batterier og elektrisk kraft.

I følge en pressemelding fra selskapet skal designet for det nye flyet være likt konseptet vi i dag kjenner fra tradisjonelle sjøfly.

-Det er nok veldig tilsvarende en Grumman G-73 med elementer som en kjenner igjen fra Twin Otteren, sier gründer og direktør Eric Lithun i Elfly til nettstedet FlightGlobal.

Dersom sjøflyet kommer i produksjon vil det kunne ha en mulighet for å fly rundt 200 kilometer med en hastighet på 250 kilometer i timen. Elfly presiserer at det er med dagens batteriteknologi, og at mye endrer seg raskt fremover.

Elfly ble etablert i 2018 og har sin base i Bergen, selskapet håper å kunne ha klart flyet i løpet av 2030.

Planen er en prototype innen 2025, med godkjennelse av flytypen i 2029. Elfly håper å kunne ha 15 fly i produksjon i løpet av 2030.

ANNONSE
Forrige artikkelMener flyselskapets fly er i en patetisk tilstand
Neste artikkelFlyanalytiker tror SAS kommer i mål med kapitalinnhenting