Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Emirates åpner Oslo-ruten tidligere enn først antatt

Flyselskapet Emirates velger nå å gjenåpne sin rute mellom Dubai og Oslo, tidligere enn først antatt. Det blir i første omgang to ukentlige avganger fra Dubai til Oslo, med Boeing 777-300ER.

– Det er svært gledelige nyheter for både meg, mine ansatte og alle våre passasjerer, sier Terje Grue, norgessjefen i Emirates. – Vi starter opp med to avganger i uken, hver tirsdag og fredag, og gleder oss enormt til å kunne ønske passasjerer velkommen om bord igjen.

Selv om ruten nå åpnes igjen, med redusert antall dager som flys, er det langt fra normale prosedyrer som gjelder for de som skal reise enten mellom Oslo og Dubai eller videre ut fra Dubai.

– Før avreise anbefaler vi alle passasjerer å ta en Covid-19-test så nære avreise som mulig , maks 96 timer – fire dager gammel, og ta med seg dokumentasjon på at den er negativ. På denne måten får man komme rett igjennom flyplassen i Dubai og kan starte ferien med en gang. Reiser man uten å være testet på forhånd blir man testet på flyplassen i Dubai. Skulle du være uheldig å teste positivt blir du satt i 14 dagers karantene på hotellet på egen bekostning, forklarer Grue.

Samtidig melder selskapet at alle passasjerer må også laste ned ‘COVID19-DXB Smart App’ og fylle ut en helseerklæring hvor man må vise til en gyldig helseforsikring som dekker evt. Covid-19-sykdom i utlandet.

Allerede 7. juni åpnet Dubai grensene for internasjonale forretnings- og fritidsreisende, men har innført strenge regler for å ivareta både turistenes og lokalbefolkningens helse og sikkerhet. Dette gjelder også for tilreisende fra Norge.

Andre nyheter

Wizz Air lanserer nye ruter fra Oslo i mai

Redaksjonen

Danmark innfører forbud mot flyvninger fra Dubai i fem døgn

Redaksjonen

Luxair starter opp rute til Oslo

Sebastian Ellefsen Burmo

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer