Emirates åpner Oslo-ruten tidligere enn først antatt

Foto: Hans O. Nyborg

Flyselskapet Emirates velger nå å gjenåpne sin rute mellom Dubai og Oslo, tidligere enn først antatt. Det blir i første omgang to ukentlige avganger fra Dubai til Oslo, med Boeing 777-300ER.

– Det er svært gledelige nyheter for både meg, mine ansatte og alle våre passasjerer, sier Terje Grue, norgessjefen i Emirates. – Vi starter opp med to avganger i uken, hver tirsdag og fredag, og gleder oss enormt til å kunne ønske passasjerer velkommen om bord igjen.

Selv om ruten nå åpnes igjen, med redusert antall dager som flys, er det langt fra normale prosedyrer som gjelder for de som skal reise enten mellom Oslo og Dubai eller videre ut fra Dubai.

– Før avreise anbefaler vi alle passasjerer å ta en Covid-19-test så nære avreise som mulig , maks 96 timer – fire dager gammel, og ta med seg dokumentasjon på at den er negativ. På denne måten får man komme rett igjennom flyplassen i Dubai og kan starte ferien med en gang. Reiser man uten å være testet på forhånd blir man testet på flyplassen i Dubai. Skulle du være uheldig å teste positivt blir du satt i 14 dagers karantene på hotellet på egen bekostning, forklarer Grue.

Samtidig melder selskapet at alle passasjerer må også laste ned ‘COVID19-DXB Smart App’ og fylle ut en helseerklæring hvor man må vise til en gyldig helseforsikring som dekker evt. Covid-19-sykdom i utlandet.

Allerede 7. juni åpnet Dubai grensene for internasjonale forretnings- og fritidsreisende, men har innført strenge regler for å ivareta både turistenes og lokalbefolkningens helse og sikkerhet. Dette gjelder også for tilreisende fra Norge.

ANNONSE
Forrige artikkelNå får Sandefjord Torp KLM tilbake
Neste artikkelNorwegian går ut av OSM og overtar hele ansvaret for 3 000 piloter og kabinansatte