Hangar.no

Emirates ber Airbus om utsettelse på leveransen av de siste åtte Airbus A380

Flyselskapet Emirates har bedt den europeiske flyprodusenten Airbus om å få utsette leveransen av de siste Airbus A380-flyene i bestilling.

Det er totalt åtte Airbus A380-fly som i løpet av 2020 og 2021 skal leveres til verdens største operatør av flytypen.

I følge Bloomberg sier flyselskapet at de fortsatt har planer om å få disse flyene levert, men at det nå er samtaler med Airbus om tidslinjen for leveransen av den neste flyene, og hvorvidt dette kan utsettes fremover.

Det er effekten av koronaviruset som gjør at flyselskapet nå ønsker å utsette leveransen. Passasjertallet går ned og færre reiser med fly, dermed har allerede flyselskapet flere av disse kjempeflyene på bakken uvirksomme.

Totalt har Emirates satt 20 av sine over 100 fly på bakken, og hver dag settes stadig nye fly også på lager.

Emirates har 115 Airbus A380 og skulle etter planen ha mottatt ytterligere fire til fem fly i år, og tre til fire i løpet av 2021.

Hva en slik utsettelse betyr for flyprodusenten som er i gang med produksjonen av to av disse flyene nå, vil ikke Airbus kommentere.

Andre nyheter

Fikk levert tre nye Airbus A350-1000

Hans Olav Nyborg

Medier: MHI stanser utviklingen av SpaceJet

Hans Olav Nyborg

Utsetter leveransen av 18 Boeing 737 MAX-fly

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer