Flyselskapet Emirates har bedt den europeiske flyprodusenten Airbus om å få utsette leveransen av de siste Airbus A380-flyene i bestilling.

Det er totalt åtte Airbus A380-fly som i løpet av 2020 og 2021 skal leveres til verdens største operatør av flytypen.

I følge Bloomberg sier flyselskapet at de fortsatt har planer om å få disse flyene levert, men at det nå er samtaler med Airbus om tidslinjen for leveransen av den neste flyene, og hvorvidt dette kan utsettes fremover.

Det er effekten av koronaviruset som gjør at flyselskapet nå ønsker å utsette leveransen. Passasjertallet går ned og færre reiser med fly, dermed har allerede flyselskapet flere av disse kjempeflyene på bakken uvirksomme.

Totalt har Emirates satt 20 av sine over 100 fly på bakken, og hver dag settes stadig nye fly også på lager.

Emirates har 115 Airbus A380 og skulle etter planen ha mottatt ytterligere fire til fem fly i år, og tre til fire i løpet av 2021.

Hva en slik utsettelse betyr for flyprodusenten som er i gang med produksjonen av to av disse flyene nå, vil ikke Airbus kommentere.

Hans Olav Nyborg har stått bak Hangar.no siden år 2000. Nettsiden har tatt for seg nyhetsbildet fra luftfart i både Norden og i det internasjonale markedet. Gjennom de siste 18 årene har fokus for bloggsiden ligget på hendelser og ulykker innen luftfarten. Nyborg har jobbet som journalist og fotograf innen TV, radio og avis siden 1988. E-post: hansolav@hangar.no