Hangar.no
Flyindustri

Emirates bestiller 40 Dreamlinere fra Boeing

Flyselskapet Emirates har inngått en avtale med Boeing om kjøp av 40 Boeing 787 Dreamlinere. Avtalen kommer under første dagen av Dubai Air Show som startet i dag søndag.

I følge en pressemelding fra Boeing skal Emirates få levert første Dreamliner i 2022 og siste flyet leveres seks år etter dette. Emirates har valgt å bestille den største utgaven av Dreamlineren, Boeing 787-10.

Flyselskapet er i dag verdens største operatør av Boeing 777 og selskapet er lanseringskunde for den nye Boeing 777X i 2020, nå velger selskapet også Dreamlinere som flytype.

Selskapet sier at de kommer til å erstatte eldre Boeing 777, men også å utgjøre fly for nye destinasjoner i fremtiden.

-Vi ser at Boeing 787 vil bli en perfekt kombinasjon med våre Boeing 777 og Airbus A380, og det vil gi oss den fleksibiliteten vi leter etter akkurat nå. Nye markeder og destinasjoner vil kunne bli del av vårt nettverk med Dreamliner-flyene sier HKH Sheik Ahmed bin Saeed Al Maktoum som er styreleder for Emirates Airline and Group. 

For Boeing er en slik avtale etterlengtet, og  U.S. Department of Commerce mener bestillingen vil kunne gi mer enn 75.000 direkte eller indirekte-stillinger i USA. Det betyr at Boeing kan sikre produksjonen av Boeing 787-10 også i årene etter 2025.

 

Følg oss og lik oss:

Andre nyheter

Lufthansa A321 får nytt liv som fly for Luftwaffe

Hans Olav Nyborg

787 motorproblem: Produsenten skylder på luftforurensning

Donerer verdens første Boeing 777 til museum i USA