Hangar.no

Emirates desinfiserer alle flykabiner

Emirates har iverksatt en forebyggende og omfattende rengjøring, og fullstendig desinfeksjon av alle kabiner på alle fly som går fra Emirates base i Dubai.

Flyselskapet bruker en godkjent og miljøvennlig kjemikalie som beviselig dreper virus og bakterier og etterlater et langvarig, beskyttende belegg mot ny forurensning av virus, bakterier og sopp på overflater.

Rengjøringsprosessen inkluderer en omfattende vask av alle overflater – alt fra vinduer, foldebord, skjermer i setet, armlener, seter, underholdningskontroller, paneler, lufteventiler, bagasjehyller, håndtak og hvileområder for kabinbesetning. Alt dette gjøres i tillegg til andre normale prosedyrer som å skifte hygienetrekk til nakkestøtten på alle seter, skifte ut alt lesestoff, støvsuging, med mer.

For å fullføre denne grundige rengjøringsprosessen i løpet av en time mens flyet forbereder seg på sin neste tur krever det et team på 18 kvalifiserte rengjørere på en Boeing 777, og et team på 36 for en A380. I løpet av en 24-timers periode på en gjennomsnittlig dag går rundt 248 fly igjennom denne prosessen.

Ved mistanke om COVID-19-smitte dyprenses flyene i 6-8 timer

Alle fly som har fraktet passasjerer som er mistenkt eller bekreftet med COVID-19-smittet går Emirates enda grundigere til verks. Da iverksettes en dyprens- og desinfiseringprosess som tar mellom seks og åtte timer å fullføre. Dette inkluderer å fjerne all fukt fra innsiden av kabininteriøret og en desinfiserende damping av alt møblement med mykt stoff, samt bytte ut alle tepper og puter i berørte områder. Flyets HEPA-kabinluftfilter blir også byttet ut.

Alle Emirates’ fly er utstyrt med HEPA-kabinluftfiltre som filtrerer ut 99,97 prosent av virus. De fjerner også støv, allergener og mikrober fra luften resirkulert inn i kabinen og cockpiten, noe som bidrar til å gi et tryggere, sunnere og mer behagelig miljø for passasjerene og mannskapet.

Andre nyheter

Air Leap har avsluttet rutesamarbeid

Steffen Sundt

British Airways B747 i brann på Castellón Flyplass

Sebastian Ellefsen Burmo

Norwegian dropper MAX-flyene frem til neste sommer

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer