8.4 C
Oslo
26/09/20
Hangar.no
Airbus

Emirates enige med Airbus om å avbestille 39 Airbus A380

Den europeiske flyprodusenten Airbus overrasket markedet med en pressemelding torsdag morgen. Der bekreftes det at flyselskapet Emirates nå har blitt enig med produsenten om å skrote bestilling av hele 39 Airbus A380-fly.

Dagens ordrebok på 162 Airbus A380 til Emirates blir dermed redusert til 123 fly. Av denne ordren gjenstår det nå 14 slike gigantfly, som skal leveres over de neste to årene.

Dermed blir avtalen mellom de to partene samtidig spikeren i kisten for produksjonen av A380.

Emirates er enige med Airbus om å endre bestillingen slik at flyselskapet skal få levert 40 Airbus A330-900 og 30 Airbus A350-900 fly som erstatting for A380-flyene.

SAKEN OPPDATERES!

Andre nyheter

737 MAX kan få europeisk godkjennelse i november

Hans Olav Nyborg

Nå bygges den aller siste Airbus A380 hos produsenten

Hans Olav Nyborg

Første Airbus-fly for New York-London rute snart ferdig

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer