-2.6 C
Oslo
08/03/21
Hangar.no
Foto: Boeing

Emirates: Helt i det blå når første 777X kan bli levert

Flyselskapet Emirates har vært ivrig på å få levert sine første Boeing 777X, men må nå se at flytypen er forsinket kraftig. I et intervju med Executive Travel sier direktør Tim Clark at det er helt i det blå.

-Jeg har absolutt ingen ide om når det første flyet blir levert. Først skulle vi få fly levert i juni i år, så skulle det bli i 2021, deretter utsatt til 2022, og nå er ikke flyet en gang ferdig med sertifiseringen, verken flyet eller motorene, sier Clark.

Dermed står selskapet som flere andre kunder med et stort spørsmålstegn rundt når den nye 777X kan bli levert fra Boeing. Flyprodusenten er allerede to år etter planen når det gjelder sertifisering av flytypen.

Emirates er den største kunden i forhold til kjøp av flytypen, med hele 115 eksemplar i bestilling. Boeing har kun 309 bestillinger totalt før pandemien, men flere fly er kansellert gjennom 2020.

Andre saker

Selger fem fly av ny flytype til China Eastern

Redaksjonen

United Airlines øker bestillingen for 737 MAX

Redaksjonen

Første nye 737 MAX levert til Europa på to år

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer