Emirates melder om snart fullt fly på julaften fra Gardermoen

Foto: Hans O. Nyborg

Idet kirkeklokkene her til lands ringer inn til jul den 24. desember, tar Emirates sin faste flyvning av fra Gardermoen i retning Dubai. På det snart fullbookede Boeing 777-flyet sitter drøyt 320 nordmenn, som bytter ut tradisjonell feiring hjemme med julaften 10 000 meter over bakken.

– Ja, nå har det fylt seg godt opp på ettermiddagsflyvningen vår på selveste julaften. Det er gøy, og det viser at en del av oss ikke er så bundet av tradisjonene at de ikke lar seg friste av en tur til varmere strøk, sier norgessjefen for Emirates, Terje Grue.

Tallene han sitter på indikerer at godt over halvparten velger seg Dubai som destinasjon for juleferien og kanskje også en storstilt nyttårsfeiring i Emiratene. De andre reisende fra Oslo skal fly videre fra Dubai, med overvekt på Emirates’ ruter til
Pakistan og Thailand.

– Det er mange som benytter juleferien til å besøke familie i Pakistan, og en stor del av passasjerene har Phuket som sin endedestinasjon. Uavhengig av hvilket land som er det endelige reisemålet, skal passasjerene utvilsomt få kjenne på julestemningen idet de går om bord på Emirates-flyene, forteller Grue.

I løpet av desember skrur nemlig Emirates opp julestemningen i kabinen. Totalt regner flyselskapet å fly rundt en million passasjer i løpet av årets siste måned. Alle som reiser i desember vil får kjenne på julestemningen idet de går om bord, lover Grue.

– I desember vil passasjerer i alle kabiner bli servert julemiddag med tilbehør og dessert, som neppe står tilbake fra svigermors pinnekjøtt.
På First Class består menyen av stekt kalkun, glaserte kastanjer, braisert rødkål, stekt gresskar, dampet rosenkål og kremet potetgrateng. Til dessert serveres det julepudding med crème anglaise, hvit sjokoladekake med bringebær, eller en krydret tranebærkake.

Reisende på Economy Class får servert kalkunskiver med kastanjefylling, stekte poteter, rødkål og sjysaus med tranebær, mens man på Premium Economy i tillegg kan velge mellom forrettene gravlaks med ingefær og kandisert appelsin eller rekecocktail før kalkunmiddagen. Julemåltidet avsluttes med en deilig juledessert.

– Det er mye å velge mellom, og selv om mange er vant til riskrem og karamellpudding på julaften, så er det definitivt noe for enhver søtmons, legger han til.

ANNONSE
Forrige artikkelTransavia vil innføre betaling for håndbagasje
Neste artikkelRussisk fly fikk passere over Norge på grunn av sykdom om bord