Emirates mottok tidligere avvist Airbus A380

Flyselskapet Emirates har denne uken mottatt ett Airbus A380-fly som selskapet tidligere har nektet å ta i mot.

For den europeiske flyprodusenten Airbus er dette et steg i riktig retning for leveransene av å få levert gjenstående fly på ordre fra flyselskapet.

I oktober i år skrev Airbus i en pressemelding om selskapets finansielle status at de jobbet på spreng med å få orden på kommersielle utfordringer i forhold til leveransen av fly til en kunde. Dette har dreid seg om flyselskapet Emirates og flyene som er nektet å bli levert til.

Flyet sto ferdig i september, men flyselskapet har frem til nå nektet å ta i mot og godkjenne flyet. Dette kan skje fra tid til annen, når flyselskapet som kunde ikke finner flyet som er produsert tilfredsstillende i forhold til ordren.

Problemene har dreid seg om flyets fire motorer som er levert av Rolls-Royce, her har Emirates forhandlet med motorprodusenten siden i sommer. Først nå ser avtalen mellom flyselskapet og motorprodusenten ut til å gå mot en løsning.

Emirates har økt sin bestilling av kjempeflyene, og har i den forbindelsen kommet med klare krav på leveransene som for Airbus og motorprodusenten har hatt problemer med å oppfylle melder Arabian Business.

ANNONSE
Forrige artikkelAir India-Dreamliner traff bygning på Arlanda med en av vingene
Neste artikkelIcelandair dropper å kjøpe det kriserammede flyselskapet WOW Air