12.6 C
Oslo
29/09/20
Hangar.no

Emirates mottok tidligere avvist Airbus A380

Flyselskapet Emirates har denne uken mottatt ett Airbus A380-fly som selskapet tidligere har nektet å ta i mot.

For den europeiske flyprodusenten Airbus er dette et steg i riktig retning for leveransene av å få levert gjenstående fly på ordre fra flyselskapet.

I oktober i år skrev Airbus i en pressemelding om selskapets finansielle status at de jobbet på spreng med å få orden på kommersielle utfordringer i forhold til leveransen av fly til en kunde. Dette har dreid seg om flyselskapet Emirates og flyene som er nektet å bli levert til.

Flyet sto ferdig i september, men flyselskapet har frem til nå nektet å ta i mot og godkjenne flyet. Dette kan skje fra tid til annen, når flyselskapet som kunde ikke finner flyet som er produsert tilfredsstillende i forhold til ordren.

Problemene har dreid seg om flyets fire motorer som er levert av Rolls-Royce, her har Emirates forhandlet med motorprodusenten siden i sommer. Først nå ser avtalen mellom flyselskapet og motorprodusenten ut til å gå mot en løsning.

Emirates har økt sin bestilling av kjempeflyene, og har i den forbindelsen kommet med klare krav på leveransene som for Airbus og motorprodusenten har hatt problemer med å oppfylle melder Arabian Business.

Andre nyheter

Nordisk leasingselskap leverte nytt fly til fransk flyselskap

Hans Olav Nyborg

FAA har godkjent GE9X-motoren

Hans Olav Nyborg

737 MAX kan få europeisk godkjennelse i november

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer