Flyselskapet Emirates feirer i dag at det er fem år siden selskapet startet opp å fly mellom Dubai og Oslo. I den forbindelsen melder selskapet at det har i løpet av disse årene fraktet 840.000 nordmenn på ruten, og nærmer seg 900.000.

– Fem år flyr veldig fort – og kanskje enda fortere når man føler det man jobber med skaper verdi for mange. At vi sammen med gode partnere kan bidra til at den store verden enkelt kan komme til Norge føles som en bonus. Men det som gjør meg ekstra stolt er å kunne bidra til å realisere folks drømmer og ikke minst å kunne aktivt bidra til den reisen den norske laksen gjør ut til millioner av hjem i hele verden, sier Terje Grue, norgesjef i Emirates. 

Flyselskapet har siden 2014 fraktet over 61.000 norsk laks ombord i sine Boeing 777, totalt er det 106.000 tonn gods som er fraktet til og fra Norge av flyselskapet.

 I tillegg til å frakte gods i lasterommet på passasjerflyet, ble et dedikert fraktfly lansert i 2016. Det ukentlige fraktflyet, Emirates Boeing 777 Freighter, har en fraktkapasitet på opptil 100 tonn med gods. Emirates har kapasitet til å transportere i underkant av 450 tonn inn og ut av Norge ukentlig – i tillegg til passasjerer og deres bagasje.

– Totalt har Emirates SkyCargo fraktet i underkant av 106 000 tonn med gods inn og ut av landet. Sjømatnæringen gjør Norge til det største flyfraktmarkedet i Norden, og Emirates’ største eksportvare fra Norge er norsk laks. På de fem årene Emirates har operert i Norge har vi eksportert over 61 000 tonn norsk laks ut av landet. I løpet av disse årene har vi også transportert hester og feltsykehus for humanitær bistand på våre fraktfly, forteller Mona Kongsvik, Cargo Manager i Emirates SkyCargo ved Oslo Lufthavn. 

To norske piloter i cockpit

Kaptein Frank Christian Bårdsen og senior førstestyrmann Christian Theisen fløy Emirates inn til Oslo fra Dubai på 5-årsdagen. For fem år siden var Bårdsen førstestyrmann på Emirates’ første flyvning fra Oslo Lufthavn. I dag er han kaptein, og den som sørget for at flyet landet trygt på Oslo Lufthavn.

– Det er et stolt øyeblikk for meg å være en del av jubileumsfeiringen til ruten Dubai-Oslo og komme tilbake som kaptein. Vi flyr en moderne flåte med Boeing 777 og A380 – det største av alle passasjerfly – som er en drøm for enhver pilot. Vi opererer ikke faste ruter og kan fly til alle de 158 destinasjonene i Emirates-nettverket. Vi får muligheten til å oppleve hele verden, noe som betyr at jobben aldri blir kjedelig. Men det er alltid ekstra hyggelig når man får fly hjem til Norge, sier Bårdsen.

Bårdsen og Theisen fløy heller ikke et hvilket som helst fly til Oslo Lufthavn i dag. De fikk æren av å fly Emirates «The Game Changer». Det unike flyet var satt på ruten mellom Dubai og Norge kun i dag for å markere selskapets 5-årsjubileum i Norge.

ANNONSE
Forrige artikkelNå skal det bygges seks skyskrapere på den gamle flyplassen ved Athen
Neste artikkelStatsadvokaten vil ha etterforskning av Helitrans etter helikopterulykken