Hangar.no
Fotos: Hans O. Nyborg
Internasjonalt

Emirates og Etihad i samtaler om å bli ett selskap – Blir verdens største

Flyselskapene Emirates og Etihad har startet nye samtaler om en mulig sammenslåing av de to til ett selskap. Det blir i såfall verdens største selskap i antall passasjerer.

Ryktene om denne typen samtaler har de to siste årene dukket opp i medier verden over, men det er først nå at blant annet nyhetsbyrået Bloomberg får bekreftet fra kilder på innsiden av Emirates og Etihad, at nye samtaler er på gang.

De to selskapene har sine hovedbaser liggende med kort avstand til hverandre, og mens Emirates har fosset frem som et stadig større flyselskap i antall fly, ansatte og passasjerer, har Etihad måtte redusere både i staben, antall fly og passasjerveksten har uteblitt.

Utfordringen i følge Bloomberg er at det er mye prestisje i begge lands myndigheter når det kommer til landenes flyselskap. I utgangspunktet er det snakk om at det er Emirates som har overtaket som det selskapet med friskest økonomi og mest kapital.

Emirates skal etter det nyhetskilden skriver ta over flyselskapet og vedlikeholdsselskapet til Etihad. De to selskapene har  i flere år konkurrert med hverandre, inntil for et par år siden da det begynte å gå nedover for selskapet i Abu Dhabi.

For Etihad har investeringer i Air Berlin og Alitalia gitt selskapet store økonomiske utfordringer, som igjen har gått ut over eget regnskap og drift.  Samtalene mellom de to selskapene skal være svært delikate og kan i følge kilder internt i flyselskapene havarere like raskt som de kom i stand.

 

Følg oss og lik oss:

Andre nyheter

Air Belgium fortsetter driften etter generalforsamling

Hainan lanserte offisielt ny rute til Wien

Hans Olav Nyborg

747SP: Tilbyr fly inneholdene dobbeltseng med setebelte og egen dusj for salg

Hans Olav Nyborg