Verdens største flyselskap, Emirates, serverer over 77 millioner måltider i luften hvert år. Hver eneste dag tilberedes 215 000 måltider av 1400 kokker. Her er et innblikk i hvordan det går an å lykkes med å servere 149 måltider – hvert eneste minutt. 

Med 490 daglige flyvninger serverer ett av verdens største internasjonale flyselskap 77 millioner måltider til passasjerene sine – det krever sin logistikk. Emirates har i dag over 2200 varierte og næringsrike oppskrifter i rotasjon hver måned. Råvarene er nøye utvalgt.  

– Du skal kunne spise like godt i lufta som på en fin restaurant. Vi tilbyr våre passasjerer en matopplevelse i verdensklasse. Ved å reise med Emirates kan du være trygg på at du alltid får servert nøye utvalgte råvarer av beste kvalitet, sier Terje Grue, Norgessjef i Emirates.

Emirates er kjent for å levere god kvaliteten på mat og drikke om bord, noe som reflekteres i menyen. Kokkene anvender et imponerende utvalg av eksklusive råvarer for å skape smakfulle og fristende retter for passasjerene. I løpet av et år bruker de over 938.000 kilo fersk fløte og tonnevis av Masala-cashewnøtter, friske jordbær og salat dyrket på en egen hydroponisk, vertikal gård i Dubai der de vokser innendørs i høyden, uten jord.   

I tillegg serverer Emirates hele 6 millioner kilo fersk kylling, 350.000 kilo biff, 266.000 kilo laks og 2,2 millioner kilo poteter. Det går også med 1,7 millioner kilo egg og 3,1 millioner kilo ferskt bakt brød og bakverk, samt tusenvis av veganske og vegetariske måltider.   

– På første eller businessklasse blir maten også smakstilsatt med for eksempel olivenolje og balsamico fra ærverdige Monte Vibiano i Italia, eller fetaost fra australske Yarra Valley, forteller Grue.  

Som en kuriositet kan det også nevnes at det i fjoråret gikk det med over 10 350 kilo kaviar på førsteklasse. 

Med mål om å levere retter som kan måle seg med de beste restaurantene, serveres det kun råvarer av høyeste kvalitet, inkludert trøfler, kanadisk hummer, maisfôret kyllingbryst, japansk nori tang, samt håndlaget pasta og sushi. 

Gourmetgarnityr som basarkrydder fra Gulfen, Beurre D’Isigny-smør og gull- og sølvblader brukes i over 300 desserter fra Emiratene. Himalayasalt, safran og spiselige blomster gir et delikat og aromatisk smaksbilde. 

På flere av de europeiske rutene kan passasjerer i økonomiklasse også nyte økologisk iskrem fra en familiegård i naturskjønne Cotswolds, i England. 

ANNONSE
Forrige artikkelTUI har solgt ut kapasiteten til påske
Neste artikkelKun to fly solgt hos Airbus i februar