Emirates serverte over 20 000 plantebaserte måltider på tvers av alle kabiner i januar. Den internasjonale ”Veganuar”-bevegelsen, som ønsker å sette fokus på plantebasert mat ved å få flere til å prøve veganerdietten i januar, får mye av æren for økningen.

Reisende med Emirates har alltid muligheten til å bestille måltider som samsvarer med eventuelle religiøse eller medisinske hensyn. Noe uvanlig i januar var derimot at veganmåltidene var det tredje mest etterspurte alternativet fra Emirates’ spesialmeny på Economy Class.

Emirates benytter seg av mer enn 170 plantebaserte oppskrifter for å mette sine veganer-passasjerer, og som med resten av Emirates’ flymat er også veganmåltidene ombord inspirert av destinasjonen de reisende er på vei til.

I desember 2018 vant Emirates en meningsmåling blant leserne til Vegan News som det flyselskapet med best veganmat. Blant de mest populære veganrettene ombord finner vi soppravioli, grønnsakstagine med couscous og en ragu laget på søtpotet, linser og spinat. Til dessert har plantebaserte retter som Key Lime parfait med kompott av dadler og sitrus, saftig sjokoladekake og chiapudding stått på menyen – som er utviklet av Emirates’ ernæringseksperter og toppkokker. I tillegg har Emirates siden innføringen i april 2018, servert sine reisende 18 000 kilo vegansk ost laget på nøtter.

Veganmåltider og andre spesialmåltider er tilgjengelig på alle Emirates’ flygninger i alle kabiner, og må bestilles 24 timer før avgang. Alle menyene ombord, inkludert spesialmåltidene, byttes én gang i måneden.

Emirates’ ”vanlige” destinasjonsinspirerte menyer utvikles også av prisbelønte kokker. Flyselskapet serverer hvert år mer enn 110 millioner måltider ombord, til over 55 millioner passasjerer som reiser til og fra mer enn 140 byer på 6 kontinenter.

ANNONSE
Forrige artikkelRyanair kjøper seg opp med 100 prosent i Laudamotion
Neste artikkelHalvparten av alle nordmenn påvirkes av jetlag på utenlandsreiser