-4 C
Oslo
18/01/21
Hangar.no
Foto: Emirates

Emirates: «Tiden for Airbus A380 er over!»

-Tiden er over for Airbus A380, flytypen er for stor for den nye normen etter koronakrisen, sier direktør for flyselskapet Emirates, Tim Clark til Executive Traveller.

Emirates er verdens største operatør av kjempeflyene Airbus A380, med 115 fly i flåten, de aller fleste står nå parkert på bakken.

Clark er helt klar på at Airbus A380 er død, det samme gjelder flytypen Boeing 747. I følge den kjente direktøren er det ingen selskap som nå ønsker å bruke kostbare og drivstoffslukende firemotors fly. Tiden etter koronapademien er i følge direktøren en tid for fly med to motorer, drivstoffvennlige og krav til mindre vedlikehold.

Clark sier til magasinet at Airbus A380 er for stort fly for det som nå trolig blir et langt smalere marked i flere år fremover, og for flyselskap som blør økonomisk. Hvor mange Airbus A380 som vil bli satt inn i trafikk igjen er i følge direktøren umulig å spå nå.

Selskapet har store bestillinger for både Boeings nye 777X med 126 i bestilling, og Airbus A350 hvor det er 50 fly i bestilling. Clark tror flere av disse blir utsatt i forhold til opprinnelig leveransedatoer, og muligens at bestillinger blir enten kansellert eller redusert i omfang.

Direktøren er klar på at selskapet skal komme seg opp igjen og bli like så sterke som før koroanviruset slo til, men det vil ta lang tid.

Andre nyheter

Gransker ledelse i PIA etter at fly ble konfiskert i Malaysia

Redaksjonen

Fikk beslaglagt Boeing 777 før avgang fra Malaysia

Redaksjonen

Thai Airways har kapital til drift i fire måneder til

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer