Hangar.no
Foto: Boeing

Enda et flyselskap mot konkurs i Sør-Afrika

Flyselskapet Comair i Sør-Afrika meldte seg i går på konkursbølgen som følger av koronaviruset og krisen i luftfarten. Kun en dag etter at myndigheten meldte at South African Airways er konkurs men vil gjenoppstå med nytt navn og i nye farger, ber selskapet Comair om beskyttelse mot sine kreditorer.

Comair flyr under fargene til British Airways, og opererer datterselskapet Kulula Airlines.

I følge ledelsen i selskapet er det fortsatt solvent, men at situasjonen med at flyene står på bakken gjør at pengene nå renner ut av selskapet i raskt tempo uten noen inntjening.

Handel med aksjene til flyselskapet er nå stanset på børsen.

I følge IOL har selskapet også hatt bak seg et forsøk på å fornye både økonomien, og driften som ble avbrutt av koronaviruset og krisen som nå har oppstått.

Andre nyheter

Tyskland teller på knappene – Vil stanse alle internasjonale flyvninger

Redaksjonen

Kvinne døde etter å ha satt en kjøttbit i halsen ombord på fly fra Australia

Redaksjonen

Gransker ledelse i PIA etter at fly ble konfiskert i Malaysia

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer