Fagforeningen Vereinigung Cockpit (VC) og ledelsen det tyske flyselskapet Lufthansa har kommet til enighet om en ny kollektivavtale for 5200 piloter i selskapet. Avtalen som er inngått vi gi pilotene en lønnsøkning på syv prosent fra og med desember 2023, deretter en ny lønnsøkning på fem prosent i første kvartal av 2025, og en ny på fem prosent i første kvartal av 2026.

Totalt får pilotene 17 prosent lønnsøkning de neste årene. Piloter som er tilknyttet Lufthansa vil gjennom den nye avtalen også få et engangsløft på 3,75 prosent av fastlønn som vil gi en kompensasjon på opp til 3000 euro.

Den nye avtalen regulerer også at det blir enklere og planlegge fritid, ferie og andre typer avbrudd i arbeidet for de ansatte. Det vil i følge Vereinigung Cockpit (VC) skape stabilitet for pilotene som dermed kan forholde seg til noe som er enklere å planlegge ut i fra.

Den nye avtalen vil også sørge for at alle de pilotene som har hatt datterselskapet Germanwings som arbeidsgiver, nå kan bli del av Lufthansa-familien og flyttes inn under samme paraply.

-Denne nye avtalen er ikke lett for oss å inngå fra et økonomisk perspektiv. Men dens langsiktige plan gir Lufthansa et godt grunnlag for årene fremover, spesielt for den tiltenkte langdistanseveksten. Det faktum at den nye avtalen ble funnet i minnelighet rundt forhandlingsbordet styrker også vårt sosiale partnerskap, sier konsernstyremedlem og arbeidsdirektør Michael Niggemann i Lufthansa i en pressemelding.

Den nye VTV-en vil forbli i kraft til minst 31. desember 2026, og den nye MTV-en til minst 31. desember 2027. Begge avtalene inkluderer en tilsvarende plikt til å opprettholde arbeidsfred gjennom hele sin gyldighetstid.

ANNONSE
Forrige artikkelBoeing reaktiverer 777-8 og strekker flyskroget
Neste artikkelWizz Air kansellerer flyvninger på grunn av motorsjekk