Hangar.no

Erik G. Braathen får nei til støtte fra regjeringen

Det nye flyselskapet til Erik G. Braathen har søkt norske myndigheter om økonomisk støtte til sin oppstart, det er nå klart at de ikke får.

Nettavisen E24 har fått tilgang til søknadsbrevet som Braathen har sendt til Nærings- og fiskeridepartementet. Der kommer det frem at Braathen ber om 1,5 milliarder kroner i statlig oppstartshjelp:

  • Inntil 500 millioner i hybridkapital
  • Inntil 1,0 milliarder i statlige lånegarantier

For samtidig som den norske regjeringen sier nei til å støtte Norwegian videre med finansielle krefter, får også det nye selskapet som er under oppstart også nei på like vilkår. Norwegian Air Shuttle ASA har bedt staten om flere milliarder i støtte, mens Erik G. Braathen har bedt om statlig støtte som del av finansieringen av et nytt norsk flyselskap som Braathen og et miljø rundt han arbeider med å bygge opp.

-Vi mener at statens hovedhensyn om et tilstrekkelig tilbud og en sunn konkurranse i luftfarten også fremover vil bli ivaretatt i det norske luftfartsmarkedet. Norwegian har bedt om økonomisk støtte i milliardklassen, og regjeringen har vurdert at det i denne situasjonen ikke er en forsvarlig bruk av fellesskapets midler. Slik støtte vil også kunne være konkurransevridende. Aktørene i norsk luftfart kan også trekke på mange av de andre generelle ordningene vi har lagt fram, sier næringsminister Iselin Nybø (V) i en pressemelding.

Braathens selskap har søkt norske myndigheter om AOC-lisens for å kunne drives som flyselskap.

– Jeg er godt fornøyd med fremdriften i arbeidet med flyselskapet, og er spesielt takknemlig for mottakelsen i bransjen, sier Erik G. Braathen i en uttalelse til E24.

Selskapet som ikke har gjort sitt navn kjent enda, har over 1000 søknader inne fra personer som ønsker å jobbe i det nye selskapet.

Andre nyheter

Nå sendes siste Airbus A340 ut av flåten til SAS

Hans Olav Nyborg

Forlenger lånegarantiordningen for norsk luftfart med et halvt år

Hans Olav Nyborg

Norwegian-eier dumper aksjer

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer